A még mindig zseniális hangú énekes, Robin McAuley tavalyi nagy dobása, a Black Swan után idén még nagyobbra készül: szólólemezt ad ki. A világjárványra utaló Standing On The Edge a lemez címadó dala, melyet a premierrel egy időben hallgattunk meg.

Robin McAuley

Robin McAuley új szólóalbuma, a ‘Standing On The Edge’ az elismert ír rockénekes sajátos zenei kifejezésmódja egy olyan időszakban, amely minden korábbinál kreatívabb volt számára. Miután hosszabb szünet után újra felbukkant a zeneiparban a Michael Schenker Fest-albumok felvételeinél, majd frontembere lett a Black Swan nevű hard rock szupergroupnak, McAuley úgy érezte, visszanyerte régi formáját és kész arra, hogy egy még kreatívabb alkotáson keresztül láttassa a világgal, hogy hangja ugyanolyan erős, mint volt. A ‘Standing On The Edge’ május 7-én érkezik, természetesen a Black Swant is menedzselő Frontiers Musictól.

 

 

Az albumról Robin azt mondta: „Nehéz volt nem párhuzamot vonni a rettegett világjárvánnyal, amelyben mindannyian találtuk magunkat, és még mindig benne vagyunk, ezért csak kiböktem, amit éreztem, és a ’Standing On The Edge’ [Borotvaélen táncolunk] megfelelő címnek tűnt a jelenleg uralkodó légkör leírására. Ezzel szemben van egy olyan dal, mint a Run Away, amely a gyermekkoromra utal vissza, ahogy a házunk melletti mezőkön száguldozva próbáltuk lehagyni az esőt. Én még azóta is futok! Alessandro küldte nekem ezt a gyönyörű zenét, és a szöveget meglehetősen gyorsan ráillesztettem a dallamra. A Wanna Take A Ride viszont rólam szól, ahogy kétségbeesetten próbáltam kiszabadulni a házból a karantén alatt, és elindultam a tengerpartra. Fentről lefelé, teljes gázzal, középső ujjamat mutatva a Covidnak.”

McAuley-t széles körben úgy ismerik, mint a hard rock zene aranykorának egyik legnagyobb énekesét. Hangja hallható a Grand Prix és a Far Corporation albumain, és természetesen a toplistás MSG-lemezeken is, mint a ‘Perfect Timing’ vagy a ‘Save Yourself’. Miután távozott az MSG-ből, 1999-ben kiadott egy szólólemezt, majd csatlakozott az AOR-legenda Survivorhöz, nemrég pedig újra összefogott Schenkerrel a Michael Schenker Fest ‘Resurrection’ és ‘Revelation’ albumain. És végül 2020-ban a Black Swan nevű hard rock szupergroup frontembereként lépett színre, ahol Reb Beach (Whitesnake, Winger), Jeff Pilson (Foreigner, ex-Dokken) és Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big) voltak a partnerei.

McAuley 2020 második felében egy új szólólemezen dolgozott, Alessandro Del Vecchio (aki a lemez producere is volt) mellett olyan szerzőtársakkal, mint az egykori Grand Prix-béli zenészkollégája, Phil Lanzon (aki jelenleg a Uriah Heep billentyűse), akivel a Like A Ghostot írta, Howard Leese (Bad Company, ex-Heart), aki nemcsak a Supposed To Do Now társszerzője, de a gitársávokat is feljátszotta a dalhoz, és Tommy Denander, akivel két dalt is írt közösen, a Do You Remembert és a Chosen Few-t.

A ‘Standing On The Edge’ dallistája:

01. Thy Will Be Done
02. Standing On The Edge
03. Late December
04. Do You Remember
05. Say Goodbye
06. Chosen Few
07. Run Away
08. Supposed To Do Now
09. Wanna Take A Ride
10. Like A Ghost
11. Running Out Of Time

Felállás::

Robin McAuley – ének
Andrea Seveso – gitár
Alessandro Del Vecchio – basszusgitár, billentyűs hangszerek, vokál
Nicholas Papapicco – dobok
Howard Leese – gitár (Supposed To Do Now)

Robin McAuley - Standing On The Edge

Megosztás