A Dennis Chambers-Oz Noy-Jimmy Haslip felállású felsőligás power trió rövid európai turnéja december 5-én útba ejti Budapestet, a RaM Színházban lépnek fel a GetCloser Concerts szervezésében.

Oz Noy napjaink egyik legrafináltabb gitárosa, aki a jazzt leheletnyi finomsággal illeszti a blueshoz. Trendteremtő gitárosként elért eredményeiért Oz elnyerte a Guitar Player magazin nagy elismerést jelentő olvasói szavazását a “Legjobb gitárriff egy lemezen” (2007), a “Legjobb új tehetség” (2008) és a “Legjobb külföldi gitáros” (2013) kategóriákban. “Képzeljünk el egy olyan játékost, akiben egyesül Jimi Hendrix hangzásbeli kalandvágya, Jeff Beck szellemessége, John Scofield harmonikus kifinomultsága, Yngwie Malmsteen zsenialitása és Stevie Ray Vaughan hangszíne. Most képzeld el, hogy ez a játékos olyan funky zenét ír és játszik, mint James Brown” – írja róla a Premier Guitar magazin.
Dennis Chambers amerikai dobos, aki többek között olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint John Scofield, George Duke, a Brecker Brothers, Santana, Victor Wooten és John McLaughlin.
Jimmy Haslip alapította a Yellowjackets nevű jazz-fúziós együttest, fellépett már Chaka Khannal, Robben Forddal, Bruce Hornsbyval és még sok mindenkivel.
Az Oz Noy Trio néven is emlegetett zenekar december 5-i koncertjére jegyek kaphatók a szervező GetCloser Concerts honlapján, részletek az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Megosztás