A Deep Purple nyilvánosságra hozta a nyár közepén megjelenő 23. stúdióalbumának részleteit. Igencsak szokatlan címet adtak neki.

Július 19-én az earMUSIC gondozásában lát napvilágot a soron következő Deep Purple-album ’=1’ (Equals One) címmel. A zenekar úgy magyarázza a szokatlan elnevezést, hogy bár a világ egyre összetettebb lesz, minden teljesen leegyszerűsödik egyenlő egységekre, vagyis minden egyenlő lesz eggyel. Ez a lemez lesz Simon McBride gitáros bemutatkozása az új dalokban, aki már két évvel ezelőtt váltotta Steve Morse-t a bandában és számos koncertet játszottak együtt azóta, többek közt Budapesten is. Az első dalt április 30-án ismerhetjük meg – egyes hírek szerint a Portable Door című opust fogják legelőször megosztani a nagyérdeművel –, addig is a rájuk jellemző szösszenetnyi rejtélyes videóval borzolják a kedélyeket.

 

 

Az album kapható lesz dupla LP-n különböző színekben, CD-n, melyet ékszeres dobozba csomagoltak, kazettán, valamint CD+DVD-kombóban is, utóbbin egy hatvanperces dokumentumfilm látható az album munkálatairól ’Access All Areas’ címmel. A kiadvány jelenleg csak külföldi forgalmazónál rendelhető sokféle formárumban, különböző kiegészítőkkel (póló, kapucnis pulóver, táska, dedikált vászonnyomat, poszter) egyetemben.

A Deep Purple nemsokára masszív turnézásba kezd, a ’1 More Time Tour’ május 1-én kezdődik Szingapúrban, az európai szakasz június 13-án Madridban, Spanyolországban indul, ezeken a koncerteken a Jefferson Starship lesz a partnerük, magyar helyszín nincs az állomások közt. Amerikában augusztus 14-én Floridában kezdenek, ott a Yesszel közösen lépnek fel. A zenekar legutóbbi albuma, a kizárólag feldolgozásokat tartalmazó ‘Turning To Crime’ 2021 őszén jelent meg.

’=1’ dallista:

01. Show Me
02. A Bit On The Side
03. Sharp Shooter
04. Portable Door
05. Old-Fangled Thing
06. If I Were You
07. Pictures Of You
08. I’m Saying Nothin’
09. Lazy Sod
10. Now You’re Talkin’
11. No Money To Burn
12. I’ll Catch You
13. Bleeding Obvious

Megosztás