Steve Morse 1994 óta a Deep Purple gitárosa, most bejelentette, hogy sajnos nem tér vissza a legendás zenekarhoz.

Még márciusban jelent meg egy közlemény, miszerint Steve Morse ideiglenesen távol marad a zenekartól. Ennek oka az, hogy felesége, Janine rákbetegségben szenved, és Steve úgy döntött, hogy mellette lesz, hogy a gyógyulását segítse. Most a gitáros bejelentette, hogy egyáltalán nem fog visszatérni a Deep Purple-be.

 

 

„Még múlt ősszel történt, hogy egy dalírós periódusban hirtelen haza kellett mennem Németországból, mert a feleségem állapota rosszabbra fordult. Most, majdnem egy évvel később megtudtuk, hogy négyes stádiumú rákban szenved és az élete hátralévő részében kemoterápiára szorul. Hiányoznak a koncertek, de én nem tudnám megtenni, hogy hosszabb időre elmenjek turnézni, mivel otthon a dolgok gyorsan változhatnak. Először mondtam is a többieknek, hogy helyettesítsen valaki, mivel reménykedtünk egy már korábban hallott csodaterápiában, azonban ahogy az idő telt, láttam, hogyan alakulnak a dolgok. 28 évnyi zenekari tagság után utoljára Floridában játszottam a Deep Purple-lel, és szeretnék köszönetet mondani a közönségnek, akik úgy felpörgették a koncertet. Hiányozni fog a zenekar és a stáb, ám nekem most Janine mellett a helyem. Ahogy alkalmazkodni fog az új helyzethez, sok mindent egyedül is meg fog tudni csinálni. Megpróbálunk majd néhány rövidebb koncertet a közelben összehozni a barátaimmal, és akkor mindannyian fellélegezhetünk egy kicsit. Tudom, hogy Simon kiválóan beilleszkedett, és most átadom neki annak a trezornak a kulcsát, amely Ritchie Blackmore Smoke On The Water-riffjének a titkát rejti. Azt hiszem, kicsit meg kell rángatni a kulcsot, én még soha nem nyitottam ki” – így szól Steve Morse közleménye.

Természetesen a zenekar tagjai sem hagyták szó nélkül a hírt.
Ian Gillan: „Steve-nek öröksége van a Deep Purple-lel, amit sosem szabad elfelejteni. Hiányozni fog a mosolya.”
Ian Paice: „Attól a pillanattól, hogy Steve közénk állt, új zenei lehetőségek nyíltak számunkra.”
Roger Glover: „A Deep Purple válaszút elé érkezett a kilencvenes évek közepén, muszáj volt megújulni. Steve inspirált minket a tehetségével és rengeteg ötletével.”
Don Airey: „Köszönöm Steve, hogy zeneileg és emberileg is támpont voltál számomra az elmúlt húsz évben.”

A Deep Purple a következő közös nyilatkozatot adta ki: „Többet nem szólalunk meg az ügyben és mindenkit szépen kérünk, hogy tartsák tiszteletben Steve és Janine magánéletét, gondolatban legyenek velük.”

 

Megosztás