Alice Cooper megjelentette a Rock ‘n’ Rollt amolyan első ízelítőként, mire számíthatunk a közelgő stúdióalbumán, a 2021. február 26-án érkező ‘Detroit Stories’-on. A dalban közreműködik Joe Bonamassa is, akit erre az alkalomra „tiszteletbeli detroitinek” neveztek ki.

Alice Cooper - Rock 'n' Roll

„A Rock ‘n’ Roll a The Velvet Underground klasszikus dala a ‘Loaded’ albumról, egy Lou Reed-szerzemény, nem véletlen választás: Ez a dal az ünneplése annak a varázslatos pillanatnak, amikor először kapcsoltuk be a rock and roll rádiót… és megmentette az életünket. Hallgasd meg: talán a tiédet is megmenti!” – mondta a nótáról Alice Cooper.

 

 

Íme néhány érdekes detroiti történet a rock and roll triviák rajongói számára és azok számára, akik úgy vélik, hogy semmi sem történik véletlenül (különösen Detroitban).

1971-ben az Alice Cooper Group Detroitban dolgozott Bob Ezrin producerrel. Körülbelül ugyanabban az időben, szintén Detroitban, a… Detroit nevű együttes, amelyben Mitch Ryder, Johnny Bee és Steve Hunter játszottak, egy heavy stílusú feldolgozást vett fel Lou Reed Rock ‘n’ Rolljából, amelyet szintén Bob Ezrin készített. Amikor ezt a verziót meghallotta, Lou Reed úgy döntött, együtt akar dolgozni Ezrinnel a ‘Transformer’ című slágeralbumának folytatásán. Együttműködésük eredménye lett a lenyűgöző, és szintén klasszikussá vált ‘Berlin’ lemez.

De várj: van még több is! Steve Hunter, ez a csodálatos gitáros, aki 1971-ben megalkotta az ikonikus riffet, amely a Detroit feldolgozásának alapját adta, végül számos produkcióban dolgozott együtt Ezrinnel. Turnézott és felvételt készített Alice-szel, sőt még Lou Reeddel is… és ugyanez a riff adja a gerincét a dal új felvételének, amely itt készült… természetesen Detroitban.

Alice Cooper és Lou Reed kölcsönös tiszteletben és barátságban éltek az évek során. Bob és Lou is többször együttműködtek, és 40 évig voltak jóbarátok. Alice és Bob nem is emlékszik, hány albumon voltak kreatív partnerek az elmúlt 50 év során.

Hallgasd meg Alice erőteljes új verziójában Lou Reed Rock ‘n’ Rollját Johnny „Bee” Badanjek (Detroit Wheels), Steve Hunter (Detroit), Paul Randolph (egy legendás detroiti jazz- és R&B-basszusgitáros), valamint Joe Bonamassa és Tommy Henriksen közreműködésével, akiket erre az alkalomra „tiszteletbeli detroitinek” neveztek ki!

Megosztás