A legendás rocker a tegnapi születésnapján egy meglepetéssel rukkolt elő, a februárban érkező lemezéről új dalt mutatott be.

Alice Cooper új albuma, a ‘Detroit Stories’ február 26-án jelenik meg az earMUSIC-nál, az album tisztelgés szülővárosa, Detroit, a szerinte legkeményebb és legőrültebb rock ‘n’ roll-színtér előtt. Az anyagból eddig egy Velvet Underground-feldolgozást és egy Outrageous Cherry-dalt ismerhettünk meg, harmadikként pedig a csaknem eredeti felállású Alice Cooper Bandtől érkezik egy szerzemény Social Debris címmel, amelyről így mesél a shock rock mestere:

„A Social Debris kislemez ajándék Detroitnak, a rajongóimnak és saját magamnak, a dalt az Alice Cooper Band tagjai írták. Soha nem gondoltuk, hogy mi bárhova is passzolnánk, soha nem alkalmazkodtunk senkihez, olyat csináltunk, amilyet senki más. Nem illettünk se a folk szcénába, se a metál szcénába, valójában semmihez se, ami akkoriban szokásos volt, mindig is azt éreztük, hogy kívülállók vagyunk, a társadalom hulladéka. Elvoltunk a mi kis világunkban, szóval a Social Debris egy saját szerzemény, ami lényegében rólunk szól. Olyan a hangzása, mintha 1971-et írnánk, ez az eredeti nagy csapat, nyerő felálláson nem változtatunk!”

Az album webshopjában CD, hagyományos fekete és lila LP, valamint CD + DVD verzió is beszerezhető, a DVD-n ’A Paranormal Evening At The Olympia Paris’ című koncertfelvétellel, ez Alice Cooper legutóbbi bulijainak egyike, amely először jelenik meg videó formátumban, korábban csak CD-n volt kapható.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás