Elstartolt az ex-Megadeth-basszer, David Ellefson szólóturnéja, és nem viszi túlzásba a saját számokat, viszont elhalmoz minket egykori bandájának klasszikusaival, és a ‘No Cover’ albumról is eljátszik párat. Kíváncsi vagy a műsorára? Mutatjuk, mire számíthatsz március 5-én az Analog Music Hallban.

David Ellefson három évtizedig volt a Megadeth ritmusszekciójának tagja basszusgitárosként. A márciusban induló önálló turnéja kapcsán saját pályafutásáról így mesélt: „Úgy tekintek a pályafutásomra, mintha az egy zenész-harcosé lenne, akinek a basszusgitárja biztosítja az irányt. Nagy örömmel adom elő újra ezeket a dalokat, miközben megosztok a közönséggel néhány humoros történetet arról, hogy azok hogyan születtek, hiszen sokuknak igencsak kalandos története van!”

 

 

A ’Bass Warrior’ turnén elkíséri őt az olasz gitáros, Andy Martongelli is, aki barátként és közreműködőként régóta dolgozik együtt Daviddel szólóvállalkozásain, mint a például a korábbi ’Basstory’ turnén, az Altitudes & Attitude turnéin és az Ellefson-Soto lemezen. Mellettük Roberto Pirami dobos (Michael Angelo Batio, Rowan Robertson, Gus G), Titta Tani (EHFaR, ex-Claudio Simonetti’s Goblin) énekes és Walter Cianciusi (Geoff Tate Band) ritmusgitáros lép fel.

A március 5-i budapesti koncert hangulata minden bizonnyal barátságos és közvetlen lesz, de ha szeretnél még közelebb kerülni a zenészekhez, akkor erre is lehetőség van: a kiegészítő VIP jegyet megvásárlók hamarabb léphetnek be a helyszínre, ajándék pengetőt és dedikált fotót kapnak, és külön is találkozhatnak Daviddel, ahol közös fotó készítésére és autogramok begyűjtésére is lehetőség lesz. És végül lássuk, milyen programra számíthatsz a turnényitó olasz koncertek alapján:

Skin O’ My Teeth (Megadeth – ‘Countdown To Extinction’)
99 Ways To Die (Megadeth – ‘Hidden Treasures’ EP, ‘The Beavis And Butt-Head Experience’)
Celebrity Trash (Ellefson/Soto – ‘Vacation In The Underworld’)
Reckoning Day (Megadeth – ‘Youthanasia’)
Bad Omen (Megadeth – ‘Peace Sells… But Who’s Buying?’)
Go To Hell (Megadeth – ‘Hidden Treasures’ EP, ‘Bill & Ted’s Bogus Journey’ soundtrack)
Like A Bullet (Ellefson/Soto – ‘Vacation In The Underworld’)
Over Now (Post Malone-feldolgozás, Ellefson – ‘Over Now’ single)
Simple Truth (Ellefson – ‘Simple Truth’ EP)
Countdown To Extinction (Megadeth – ‘Countdown To Extinction’)
‘Rust In Peace’ Medley (Lucretia / Take No Prisoners / Five Magics / Tornado Of Souls) (Megadeth)
Love Me Like A Reptile (Motörhead-feldolgozás, Ellefson – ‘No Cover’)
Rebel Yell (Billy Idol-feldolgozás, Ellefson – ‘No Cover’)
Symphony Of Destruction (Megadeth – ‘Countdown To Extinction’)
Peace Sells (Megadeth – ‘Peace Sells… But Who’s Buying?’)

A Livesound bemutatja: ‘Bass Warrior Tour’
David Ellefson featuring Andy Martongelli
Analog Music Hall, Budapest, 2024. március 5. 19 óra
Belépő elővételben 8500 Ft, a koncert napján 9500 Ft.
Jegyek a Tixánál és a Ticketportálon kaphatók, VIP kiegészítő jegyek a Basswarrior Tour oldalon érhetők el. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás