Három és fél év után újra hazánkban ad koncertet a kiváló dél-afrikai gitáros-énekes. A hazai blues-rock közönség által is megkedvelt, egyedi stílusú zenész ezúttal friss, ’Shelter Of Bones’ című lemezét mutatja be, tavaszi turnéjának záró állomásán, alig egy hét múlva.

Dan Patlansky Promo

Dan Patlansky tizedik albuma, a ‘Shelter Of Bones’ egy hároméves időszakot ölel fel sok hullámheggyel és hullámvölggyel. Ennek eredményeképpen a dél-afrikai gitáros úgy véli, hogy ez egy nagyon érdekes utazás volt. „A célom mindig az, hogy megpróbáljak olyan lemezt készíteni, amit én is szívesen hallgatnék. Nagyon boldog vagyok és büszke erre az albumra. Én magam voltam a producere, mert nagyon különleges hangzást akartam. A ‘Shelter Of Bones’ pontosan reprezentálja azt, aki jelenleg zenészként vagyok, aki egy modern csavart ad annak, amit a legjobban szeret: és ez a blues.”

A február 25-én megjelent ‘Shelter Of Bones’ felvételei három éven át, 2019 és 2021 között készültek. „A világjárvány lehetővé tette számomra, hogy időt szánjak rá, és alaposan átgondoljam, mit szeretnék, hogy a dalok legjobban átjöjjenek. A hangzásban és a dalszerzésben sok tekintetben megpróbáltam megtartani a korábbi albumok irányát, amelyekről ismertté váltam, de határozottan tettem néhány kanyart útközben. Mindig is úgy tekintettem egy lemezre, mint egy időkapszulára, amely megmutatja, hol tart egy művész az életének egy adott szakaszában.”

Dan Patlansky műsorában szinte kivétel nélkül saját szerzemények szerepelnek (egy-egy ritka ’kalapemelést’ leszámítva), így egyre többen ismerhetik meg különleges, blues- és rockklasszikusokban gyökerező változatos dalait, bátor és előremutató gitárjátékát. A hazai közönség 2015 őszén – még Joe Satriani vendégeként – ismerhette meg, de azóta három alkalommal is fellépett fővárosunkban saját műsorával. Sokat kellett várnunk, de 2018 novembere után végre újra hazánkba látogat a Fender Stratocaster egyik kortárs mestere. Turnézáróját erősen ajánljuk a blues/rock műfajok és a gitárcentrikus élőzenék kedvelőinek. Turnécsapatában Tom Swann játszik basszusgitáron és Ben Matthews dobol.

Jegyek kaphatók a TIXA online rendszerében, április 27-ig 5.900, a koncert napján 6.900 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán. Nyomdai jegyek kaphatók elővételben a budapesti Musicland lemezboltban, a HangszerPláza áruházban, valamint a helyszínen.

Dan Patlansky koncert, 2022. április 28., csütörtök
Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 20:00
Helyszín: Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!