Joe Satriani 1986 óta a Sonynál készítette szólólemezeit, ezért is ért meglepetésként minket, amikor bejelentette, hogy 2022-es albumát, a ‘The Elephants Of Mars’-ot más kiadó gondozására bízta. Ettől persze a zenéje megbízhatóan magas színvonalú most is, ahogy azt a Sahara klipjében is hallhatjuk.

Joe Satriani

Joe Satriani vadonatúj album bejelentésével indította az új évet. Az április 8-án megjelenő ‘The Elephants Of Mars’ a legendás gitáros több mint 35 éves zenei pályafutásának 19. stúdióalbuma. Ez az album egyben az earMUSIC kiadóval való új együttműködésének kezdetét is jelenti, ami azért is meglepő, mert a gitáros legelső lemeze óta megszakítás nélkül a Sony istállójához tartozott.

 

 

Az előrendelési oldal már elindult, és tartalmaz egy különleges, limitált digipack CD kiadványt is, amely hét kétoldalas, Satriani eredeti grafikájával ellátott kártyát tartalmaz, amelyek az album egyes dalait jelenítik meg. A vinylrajongók narancssárga, rózsaszín és fekete szín közül választhatnak.

Satriani egy csodálatosan produktív, munkával eltöltött szabadságnak tekintette, hogy a világjárvány miatt kénytelen volt lemondani a koncertezésről, turnézenekarával a világ különböző területein, távolról rögzítették a felvételeket a lezárás ideje alatt. „Mindent megcsináltunk – mondta a gitáros. – Kipróbáltuk a legőrültebb ötleteket is. És minden olyan elképzeléssel elszórakoztunk, hogy valamit visszafelé, vagy fejjel lefelé fordítsunk, hogy lássuk, mi történhet.”

A lemezen közreműködik Kenny Aronoff dobos, Bryan Beller basszusgitáros, Rai Thistlethwayte billentyűs, valamint Eric Caudieux billentyűs, aki a lemez producere is volt egyben. A prózai elemeket Ned Evett mondta el. Ezzel az új albummal Satriani csatlakozik az earMUSIC eklektikus és izgalmas névsorához. Max Vaccaro vezérigazgató szerint: „Néhány évvel ezelőtt szerencsénk volt, hogy Joe Satriani minket választott kiadójának a rendkívül sikeres Chickenfoot projektjéhez. Lehetetlen volt nem észrevenni azt az elhivatottságot, munkamorált és monstre tehetséget a stúdióban és a színpadon egyaránt. Tudtuk azonban, hogy szólólemezeinek évtizedek óta ugyanaz volt az »otthona«, és hogy számára egy lemezkiadóhoz való szerződés a hűséget és a hovatartozást is jelentette egyben. Nagy örömet és egyben felelősséget is jelent számunkra, hogy most, néhány évvel később az earMUSIC-nál üdvözölhetjük Joe-t, aki nálunk készíti szólólemezét, és szeretnénk hinni, hogy ez csak az első lesz a sok nagyszerű album közül, amelyek még előttünk állnak.”

Az első kislemez, a Sahara ma debütált a ZZ Satriani által rendezett videóklippel.

‘The Elephants Of Mars’ dallista:

01. Sahara
02. The Elephants Of Mars
03. Faceless
04. Blue Foot Groovy
05. Tension And Release
06. Sailing The Seas Of Ganymede
07. Doors of Perception
08. E 104th St NYC
09. Pumpin’
10. Dance Of The Spores
11. Night Scene
12. Through A Mother’s Day Darkly
13. 22 Memory Lane
14. Desolation

Joe Satriani - The Elephants Of Mars

Megosztás