Faith No More – 2020-as turnédátumok

írta Dzsó | 2019.12.01.

Megerősítették, hogy jövőre visszatérnek a színpadra, egyelőre öt európai fesztiválfellépés látszik biztosnak.

Négy évvel a ’Sol Invictus’ című reunion-album megjelenése után a legendás alternatív metal brigád június-júliusi koncerteket jelentett be tökös öniróniával: „Öt év, négy kolonoszkópia, két gyökérkezelés és egy csomó prosztatavizsgálat után szerintetek nincs itt az ideje zúzni egy nagyot Európában?”

A lekötött időpontok egyelőre ezek, a továbbiak még nem véglegesek:

június 13. – Punchestown, Írország / Sunstroke Festival
június 20. – Clisson, Franciaország / Hellfest
június 26. – Oslo, Norvégia / Tons Of Rock
június 28. – Helsinki, Finnország / Tuska
július 8-11. – Madrid, Spanyolország / Mad Cool

A Faith No More először 2009-ben állt össze egy turnéra, 12 évvel az addigi utolsó albumuk (’Album Of The Year’) megjelenése után, amit egy többé-kevésbé aktív időszak követett, végül 2015-ben kiadták a már említett ’Sol Invictus’-t, de az album turnéja után újra háttérbe húzódtak.

Tavaly Roddy Bottum billentyűs viszont azt nyilatkozta, hogy Mike Bordin dobossal és Billy Gould basszerral új zenéket írnak: „Rendszeresen megfordulok San Franciscóban és zenét írunk a fiúkkal, egészen különleges dolgok születnek az együttműködésből. Nagyon fiatalon, 18-19 évesen kezdtünk el zenélni, ha beültünk egy szobába, már akkor ugyanazt a harsány, magától értetődő zenei nyelvet beszéltük mindhárman. Nem tudtuk, hogy mi lesz a végeredmény, de ahogy közelítettünk hozzá, abban teljes volt az egyetértés. Klassz dolog, hogy ezen egyikünk se akar változtatni, remélem, hogy ez segít az előrelépésben, új dolgok alkotásában, úgyhogy eszerint haladunk tovább.”

2017-ben Mike Patton énekes még arról beszélt, hogy a banda hosszabb szünetet tart: „Ha valami mégis történik, az belső indíttatású kell, hogy legyen, de nemigen hiszem, hogy ilyesmi bekövetkezik. Egy kicsit kibillentünk a saját egyensúlyunkból, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Azt már megtanultam, hogy nem mondom azt, hogy nem.” Hangsúlyozta, hogy nem zárkózik el a Faith No More jövőbeni fellépései elől: „Úgy vagyunk mi ezzel, mint egy családi összejövetellel, ahol jól kijössz a bácsikáddal és már a következő grillezést tervezitek.”