A magyar metál egyik alapkövét jelentő album 35 éves, amit a volt Pokolgép-tagokból álló Totális Metál nevű projekt szombaton Pesten is bemutat az Akela, a Stress és a Metal Lady társaságában.

Totális Metál

Azon a nyári hőségtől sújtott napon – 2022. augusztus 12-én – egy különleges, megismételhetetlen koncert volt Budapesten. Kalapács József Budapest Parkban rendezett életműkoncertjén a Kalapács, Hard/Kard, Omen, Pokolgép zenekari évekből kaptunk válogatást, plusz a színházi évekből is egy keveset. Akkor az esemény ’60 totál – 40 metál’ – Totális Metál – Kalapács József életműkoncert címmel futott. Ahogy várható volt, a Pokolgép első 4 stúdiólemeze volt a fő attrakció. A monstre rendezvény zárásaként Józsi bejelentett két további vidéki fellépést.
Ma már tudjuk, hogy a Totális Metál nem állt meg. Számos rendezvényen, sőt határon túl is fellépett ez a formáció. A Budapest Park-os buli után a 2023. április 30-i ‘Kalapács 60+ Nagyfi 60+ Rudán 60’ 180 év – Néha több címen lebonyolított tripla jubileumi koncert szintén nagyot ütött. Erre időzítve jelent meg a Pokolgép és az Omen első 5 albumának újrakiadása digipack CD formátumban. És a fellépéssorozat folytatódott. 2024. április 27-én a hazai metál egyik alapkövét, az ‘Éjszakai bevetés’ album 35 éves jubileumát ünnepelhetjük a Barba Negra Vörös színpadán. Nemcsak a hat zenészt – Kalapács József és Rudán Joe énekeseket, Nagyfi László és Nagy Dávid gitárosokat, Pazdera György basszusgitárost, valamint Tarca László dobost – láthatjuk, különleges vendégek is szerepet kapnak az estén. Fellép az Akela, a Stress, hozzájuk csapódik pár nóta erejéig a Metal Lady. A bemelegítő bulikon, Debrecenben és Békéscsabán egy izmos, 22 számos, Pokolgép-szerzeményekből álló műsort zúztak. Lássuk, mi lesz Budapesten!

 

 

Jegyek korlátozott számban még kaphatók, javasolt az elővásárlás a Rock1 oldalán. Elővételben április 26-ig 8888 Ft, a koncert napján 9999 Ft, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Totalis Metal

Megosztás