Teramaze – Dalpremier a júniusi ’Are We Soldiers’-ről

írta karpatisz | 2019.04.26.

Az ausztrál progresszív metal csapat negyedik nagylemeze június végén jelenik meg a Mascot Label Group gondozásában, lemezinfók és az első dal máris elérhető a lapozás után.

A Dean Wells (gitár, ének), Brett Rerekura (ének), Jonah Weingarten (billentyűs hangszerek), Andrew Cameron (basszusgitár) és Nick Ross (dobok) felállású zenekar karrierje újabb fejezethez érkezett, hiszen a holland kiadó június 21-re tűzte ki a Teramaze negyedik stúdióanyagának a megjelenését. A Voyager, a Caligula’s Horse, a Plini, a Dream Theater és az Animals As Leaders hatásaival dolgozó csapat ’Are We Soldiers’ című lemezébe máris belehallgathatunk, hiszen a Weight Of Humanity szöveges videója felkerült a világhálóra. Az előrendelés már elindult, ITT választhatunk a CD és vinyl között. Az alapító így nyilatkozott a dalpremier kapcsán: „A Weight of Humanity az első dal volt, amit erre az albumra megírtunk. Szerintem tökéletesen megmutatja, hogy mi is a művészi esszenciája a Teramaze-nek. A szöveg az élet nyomásairól, az igaz és hazug helyzeteiről szól, de szerencsénkre választhatunk, miben hiszünk. Ez az egyik kedvencem erről az albumról és Wayne Joyner pedig csodálatos munkát végzett, hogy vizuálisan is megjelenjen az, amit elképzeltünk!”

Az ausztrálok legnagyobb sikerüket eddig a ’Her Halo’ című lemezükkel érték el, amely 2015-ben jelent meg. A brit Prog Magazine ekkor az „év legjobb prog-metal albuma” díjjal jegyezte a kiadványt. Négy évvel később érkezik az ’Are We Soldiers’, amelyben az ígéretek szerint egy még jobb Teramaze-t hallhatunk majd.

’Are We Soldiers’ dallista:

01. Fight Or Flight
02. Are We Soldiers
03. Control Conquer Collide
04. From Saviour to Assassin
05. Orwellian Times
06. M.O.N.S.T.E.R.S.
7. Weight Of Humanity
08. Fact Resistant Human
09. The One Percent Disarm
10. Depopulate