A ma este Budapesten fellépő Gotthard gitárosának másik zenekara, a CoreLeoni már a harmadik dalt mutatta be májusban megjelenő harmadik lemezéről. Ez lesz az első, melyre nem Gotthard-klasszikusokat dolgoztak fel, hanem új számokat írtak.

CoreLeoni

A CoreLeoni ötletgazdája Leo Leoni, a svájci hard rock óriás Gotthard gitárosa. A névben szereplő „Core” Leoni zenei gyökereire, a hard rock iránti szenvedélyére utal. Az első két lemezen a Gotthard korai, az anyabandával már ritkán játszott dalait dolgozta fel újra egykori zenésztársaival, Jgor Gianola gitárossal, Hena Habegger dobossal, valamint Ronnie Romero énekessel és Mila Merker basszusgitárossal karöltve. Ezzel a felállással Budapesten is láthattuk őket még a pandémia kitörése előtt.

 

 

A harmadik lemezre nemcsak a felállás változott meg, de a koncepció is: többségében vadonatúj dalokkal rukkoltak elő, és aki Gotthard-feldolgozásokat akar hallani tőlük, annak a CD-verzió bónuszlemezét vagy a limitált LP box bónusz 12″-os maxiját kell feltennie, mert a hagyományok őrzése végett ezekre azért rátettek 4 olyan dalt.

A CoreLeoni 2022-es felállása: Eugent Bushpepa – ének, Leo Leoni – gitár, Jgor Gianola – gitár, Mila Merker – basszusgitár és Alex Motta – dob. Ez a felállás mutatta be a Sometimes című új nótát, így a Purple Dynamite-tal és a Let Life Begin Tonighttal együtt már három dalt ismerhetünk a megújult CoreLeoni május 13-án megjelenő új nagylemezéről, melyre előrendelést az Atomic Fire Records kiadó webshopjában lehet leadni.

A ‘CoreLeoni III’ dallistája:

CD 1:

01. Let Life Begin Tonight
02. Purple Dynamite
03. Guilty Under Pressure
04. Greetings From Russia
05. Sometimes
06. Like It Or Not
07. Wake Up Call
08 . Sick & Tired
09. Would You Love Me
10. Deep In My Soul
11. Jumpin’ Jack Flash

CD 2:

01. Say Goodbye (‘Homerun’)
02. Good Time Lover (‘Dial Hard’ japán bónuszdala)
03. Fist In Your Face (‘G.’)
04. I’m On My Way (‘Dial Hard’)

CoreLeoni

Megosztás