Április elején jelenik meg a Conception új lemeze ’State Of Deception’ címmel, amiről az első dal, a Waywardly Broken már meg is hallgatható.

Conception – „Ha úgy gondolnánk, hogy nem vagyunk képesek túlszárnyalni a korábbi munkáink, akkor nem lennénk itt”

’State Of Deception’ címmel jelenik meg április 3-án a Conception új albuma, az 1997-es ’Flow’ folytatása. A banda 2018-ban jelentette be visszatérését, és még abban az évben megjelent ’My Dark Symphony’ című EP-jük. A Roy Khan, Tore Østby, Ingar Amlien és Arve Heimdal felállású csapat saját kiadásban hozza ki új albumát, melynek produceri feladatait magukra vállalták a zenészek, a keverést viszont Stefan Glaumann (Rammstein, Within Temptation, Europe) végezte.

 

 

Roy Khan szerint a saját kiadás egyértelmű volt, mivel nem akartak elfogadhatatlan kompromisszumokat kötni lemezcégekkel, a rajongók ráadásul nem csak anyagilag segítettek rengeteget a munkálatokban. „A rajongók fogadtatása szinte elkerülhetetlenné tette az új album elkészítését, ha nem lázadtak volna fel, akkor nem sikerült volna ezt összehoznunk. Elképesztően büszkék vagyunk arra, amit itt összeraktunk, úgy gondolom, hogy ez a legnagyszerűbb dolog, aminek valaha is a részese voltam. Alig várjuk, hogy mindenkivel megoszthassuk!”

Tore Østby gitáros a következőképpen nyilatkozott az új lemezről: „Az új lemez készítése egy érzelmes és izgalmas folyamat volt, mivel sokkal mélyebben beleástuk magunkat a zenekar szívébe és lelkébe, mint valaha. Az eredmény dinamikus és intenzív, és valóban úgy érezzük, hogy sikerült megjelenítenünk a Conception 2020-as állapotát. […] Ha úgy gondolnánk, hogy nem vagyunk képesek túlszárnyalni a korábbi munkáink, akkor nem lennénk itt. Hihetetlenül büszkék vagyunk minden egyes dalra ezen a lemezen. Mindig azt mondjuk, hogy meg kell tennünk azt, amit a zenénk számára a megfelelőnek érzünk. Még akkor sem tudnánk korlátozni a Conception zenei palettáját, ha szeretnénk.”

„A dalszövegek az emberi hibák és tévedések körül forognak, innen ered az album címe is – magyarázta Khan az új anyag címét. – Ugyanakkor érintenek mindent az emberi képmutatásról a klímaváltozás, a vallás és a politika terén.”

Az albumon kilenc dal található, melyek közül egyben Elize Ryd, az Amaranthe énekesnője is vendégszerepel, a Feather Moves pedig remaszterelt változatban lesz ismét hallható. Alább az első kislemezdal, a Waywardly Broken hallgatható meg egy rövid ízelítőkkel tarkított videó kíséretében.

Megosztás