A svéd Aviana pályája Göteborgban indult el, rögtön az első albumuk kirobbanó sikert hozott 2017-ben. Tavaly megjelent új nagylemezükkel április 30-án érkeznek a Dürer Kertbe, ahol az InVisions, az Earth Caller és a Dead Like Juliet lép fel előttük.

Aviana

Az Aviana 2017-ben jelentette meg ’Polarize’ című debütáló lemezét, amellyel egyből feltették magukat a térképre, a korong legnépszerűbb dalai, a Solar és a Canvas többmilliós lejátszást értek el a digitális felületeken. A zenekart a következő nagy európai metalcore bandának kiáltották ki, turnéztak Angliában és Európában és elkísérték a japán Crystal Lake-et is koncertkörútjára előzenekarként. A sikeres fellépéseknek köszönhetően a japán banda meghívta őket a saját fesztiváljára, a tokiói True North Festivalra, és ha már ott jártak, lenyomták első japán turnéjukat is. A sikerek ellenére 2018-ban megváltak akkori énekesüktől, a következő időszakban csak alkalmanként léptek fel Jesper Vicencio Gün (Ghost Iris) segítségével, miközben második lemezükön, az ’Epicenter’-en dolgoztak. Az album megjelenése után azonban az összes zenész kilépett a bandából, a frontember Joel Holmgvist egyedül maradt.
Az újrakezdés 2021-ben jött el, amikor elkezdték csöpögtetni legújabb nagylemezük, a ’Corporation’ dalait, az új számokkal a zenekar erősebben tért vissza, mint valaha. Az Aviana jelenleg Európa egyik leggyorsabban növekvő metalcore bandája, akik olyan fesztiválokon játszanak ezrek előtt, mint a Summer Breeze Open Air vagy a Brutal Assault.

 

 

A hazai közönség előtt sem ismeretlenek, 2019-ben kétszer is jártak nálunk a Make Them Suffer, az Of Virtue, a The Word Alive, a Strains és az Inhale Me társaságában. Április 30-án headliner fellépőként mutatják be a ’Corporation’ című albumukat a Dürer Kertben, a koncert igazi metalcore minifesztivállá nőtte ki magát, ugyanis a svédekkel tart az InVisions, az Earth Caller és a Dead Like Juliet is.
Jegyek a Funcode-nál, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Aviana

Megosztás