Két nagyszabású rockkoncertre is készülhetünk az idén 750 éves Győrben: október 30-án a Status Quo legendás dobosa, John Coghlan lép fel, november 5-én pedig Jon Lord ‘Concerto For Group And Orchestra’ című művét adják elő a Győri Filharmonikusok, méghozzá egy igazi all-star zenekar – többek között Bruce Dickinson és Roger Glover – közreműködésével.

Október 30-án Győrben koncertezik a Status Quo alapító dobosa, John Coghlan. Az 1946-ban született zenész a nagyszerű brit rockzenekar első és meghatározó ütőse volt, a „frenetikus négyes” egyike, vagyis a Quo legsikeresebb időszakának a tanúja. John az elmúlt időszakban saját zenekarával, a John Coghlan’s Quo-val zenél és turnézik. Ez a négyes egy örömteli utazásra invitál minden hallgatót a brit rockzene aranykorába, egy sörözős, koncerthallgatós este erejéig. John mellett Rick Chase basszusgitáros, Mick Hughes gitáros és Pete Mace gitáros-énekes lép majd a győri Olimpiai Sportpark színpadára, ahol a Status Quo klasszikusok mellett néhány saját szám is előkerül. A tavalyi év és a karantén egyik terméke például a Lockdown című nóta volt:

 

 

2021. október 30. szombat, 19 óra
Győr, Olimpiai Sportpark
John Coghlan’s Quo koncert
Facebook-esemény
Belépő: 3500 Ft
Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon

John Coghlan

Az ősz még egy igazán különleges zenei élményt ígér Győrben: az Audi Arénában november 5-én koncerttel emlékeznek meg Jon Lord nagyszerű versenyművéről, az 1969-ben bemutatott ’Concerto For Group & Orchesta’-ról. A művet egykor a Deep Purple és a brit Királyi Filharmonikus Zenekar (Royal Philharmonic Orchestra) játszotta, most pedig a Győri Filharmonikusok előadását hallhatjuk, Paul Mann vezényletével. Nem akárkik zenélnek majd mellettük: énekesként Bruce Dickinsont (Iron Maiden) hallhatjuk, a basszusgitárosi poszton Roger Glover (Deep Purple) szerepel, míg billentyűsként John O’Hara (Jethro Tull), gitárosként Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) és dobosként Bernhard Welz (Ian Paice, Jon Lord) csatlakozik.

Dickinson korábban így nyilatkozott a fellépések kapcsán: „Igazi megtiszteltetés részt venni ezeken a koncerteken, amelyek a ’Concerto For Group & Orchestra’ születésének 50. évfordulóját ünneplik. Mint azt sokan tudják, a Deep Purple meghatározó, máig tartó hatást gyakorolt rám tinédzserkorom óta, és az azóta eltelt években elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a zenekar jó barátjává váljak, Jon Lorddal pedig több közös projektem is volt.”

A darab első jubileumi előadására 2019-ben került sor; Paul Mann karmester akkor elmondta: „Jon Lorddal számos alkalommal dolgoztunk együtt, és a műfaji határokon átívelő Concertója ezek közül is az egyik legnagyobb csodája volt a zenei pályafutásomnak, így nagy örömmel készültem erre az előadásra. Biztos vagyok benne, hogy Jon lélekben ott lesz velünk ezen az estén.”

Celebrating 50 years of Jon Lord’s ’Concerto For Group And Orchestra’
Fellépők: Bruce Dickinson (Iron Maiden), Roger Glover (Deep Purple), John O’Hara (Jethro Tull), Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice), Bernhard Welz (Ian Paice, Jon Lord)
közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Paul Mann

2021. november 5. péntek, 19 óra
Győr, Audi Aréna
Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra
Facebook-esemény
Belépő: ülőhelyek 9.900-20.900 Ft
Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu oldalon.

Jon Lord

Megosztás