Igaz, hogy beugróként már a 2022-es koncerten is láthattuk őket együtt, de az U.D.O. hivatalos tagjaként jövő szerdán debütál Peter Baltes, az Accept exbasszusgitárosa hazánkban. A ’Touchdown’ turnéján a Tailgunner is bemutatkozik a Barba Negrában.

U.D.O.

’Touchdown’ című új lemezével és Peter Baltes egykori Accept-basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U.D.O. Bár előző lemezük címe, a ’Game Over’ kissé megijesztett minket, a német heavy metal nehézsúlyú alakulata, az U.D.O. nem hagyta abba, sőt! A 2023-as évben ausztráliai és japán turnéállomások után még lenyomták a tavalyi fesztiválszezont is, emellett sikerült 13 új dalt felvenniük, amivel az öttagú csapat új támadóformációba rendeződött, a szó szoros értelmében: ugyanis az augusztusban megjelent ’Touchdown’ album borítója és az új zenekari fotók is az amerikai foci világából merítettek ihletet. Az Udo Dirkschneider nevét viselő U.D.O. immár 37 éve indult, másfél tucat nagylemezt, 6 élő felvételt, 3 válogatást és 17 kislemezt adtak ki, és pályafutásuk egyáltalán nem lefelé ível: a németországi lemezeladási listákon éppen a legutóbbi lemez érte el az eddigi legjobb, negyedik helyezést.

 

 

A jelenlegi turné stílszerűen az Egyesült Államokban indult még tavaly, de február eleje óta már Európát róják a fiúk, méghozzá egyre több telt házas állomást felmutatva. Budapesten március 27-én lesz a sorakozó az alapvonalnál, és indul a meccs a Barba Negrában! A zenekar kiegészítő VIP-jegyeket is kínál a koncertre a hardcore rajongóknak. Az alábbi videóban a címadó dal, a Touchdown zseniális, Fast As A Sharkot idéző gitármunkáját figyelhetjük meg közelről a dalszerző, Dee Dammers tolmácsolásában.

TAILGUNNER

A budapesti koncert vendége a heavy metal szcéna egyik új brigádja, a Tailgunner, melynek énekesét nemrég láthattuk az Induction élén. A csapat 2018-ban indult, de már több sikeres brit turnét letudott, a Fireflash Recordsnál pedig az első nagylemez is megjelent: a ’Guns For Hire’-ról a New Horizons klipjét osztották meg.

A Livesounds bemutatja: Touchdown World Tour 2023/24
U.D.O., Tailgunner koncertek
Barba Negra Red Stage, Budapest, március 27. szerda, 18:30
Belépő: elővételben 11 900 Ft, a koncert napján 12 900 Ft.
Jegyek kaphatók a Rock 1 és a Tixa oldalán, illetve az Eventim és a Ticketportal hálózatában. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás