Egy nyolcéves kislány molesztálása és gyermekpornó birtoklása miatt kilenc hónap börtönbüntetést, valamint pénzbírságot kapott a Sabaton és a Civil War egykori gitárosa, Rikard Sundén. 

Rikard Sundén

Kilenc hónap szabadságvesztést, valamint nagyjából hatezer dollár pénzbüntetést kapott jogerősen a Sabaton és a Civil War egykori gitárosa, Rikard Sundén. A zenészt egy nyolcéves kislány molesztálása miatt, valamint gyermekpornó-felvételek birtoklása miatt ítélték el. A bírósági iratokból kiderül, hogy Sundén kislányának nyolcéves barátnőjéhez osont be éjjel, aki épp náluk aludt, majd fogdosni kezdte. A tavaly történt eset akkor derült ki, amikor a kislány mindezt elmesélte a barátjának, aki értesítette a szülőket, akik ezután feljelentést tettek. A rendőrök a zenész számítógépét és telefonját is átvizsgálták, melyeken néhány gyermekpornó-felvételt is találtak. Sundén természetesen tagadta a vádakat, szerinte kislánya ért hozzá barátnőjéhez éjszaka álmában, ő csak azért ment be a szobába, hogy megbizonyosodjon arról, hogy alszanak. A videók megtekintését elismerte, ugyanakkor azt állította, hogy a fájlok nem az ő tulajdonában vannak, ugyanis másoknak is van hozzáférése a számítógépéhez.

 

 

A zenész karrierje és magánélete teljesen ráment az ügyre, feleségétől elvált, nevét Johan Anderssonra változtatta, hogy gyermekeit emiatt ne támadják, valamint a Civil Warból is kitették, ahol helyét a Sabaton korábbi gitárosa, Thobbe Englund vette át.

Megosztás