Tommy Johansson, a Sabaton exgitárosa már Budapesten van, készül a mai Gary Moore-Emlékestre, de közben feltett egy videót a YouTube-ra, melyben korábbi zenésztársainak mond köszönetet az együtt töltött évekért a God Gave Rock And Roll To You dallamai közepette.

Tommy Johansson

„Hét dicsőséges együtt töltött év után úgy döntöttem, hogy távozom a Sabaton gitárosi posztjáról. Ennek fő oka, hogy a szívemet kell követnem, és a saját karrieremre kell koncentrálnom, mind szólóban, mind Majestica nevű zenekarommal, amelynek a kezdetektől, 2002 óta tagja voltam [akkor még ReinXeed néven működtek]. A srácok a Sabatonban a barátaim, a családom, olyanok, mintha a testvéreim lennének, és a stáb tagjai a legjobb emberek a világon, akikkel volt szerencsém együtt élni és dolgozni. Semmi probléma nem volt velük, és minden percét élveztem annak, hogy a Sabaton tagja lehettem. Hiányozni fog a reggeli ébredés a turnébuszon a Hannes által készített kávéra, mielőtt együtt edzünk, hiányozni fognak a séták a Walmartban és a késő esti mozizások Chrisszel, hiányozni fog a sörözés és a közös videójátékozás Pärrel és hiányozni fog a zongorázás és a többszólamú harmóniák együtt éneklése Joakimmal! De ez nem a vég, ez egy új fejezet kezdete, és nagyon boldog vagyok, hogy Thobbe újra a zenekarban van, hogy minden este eljátssza a Bismarck szólóját! Szóval srácok: ez most nektek szól!” – üzente Tommy Johansson a videó mellé. A Sabaton koncertjeiből és a turnén készült dokumentarista felvételekből összevágott videó alatt a minden héten új feldolgozással jelentkező gitáros-énekes legújabb produktuma szól, az Argent slágerének KISS-féle másodvirágzása volt a God Gave Rock And Roll To You a ‘Bill és Ted haláli túrája’ film betétdalaként.

 

 

Tommy közben megérkezett Budapestre és már találkozott is a többi meghívott vendéggel, akikkel Gary Moore klasszikus dalait idézik fel közösen ma este 8 órától az Analog Music Hallban. Jegyek ma már csak 9500 Ft-ért vásárolhatók a Tixánál vagy a helyszínen.
A tervezett menetrend:
Kapunyitás: 19:00 (ha időben végeznek a hangbeállásokkal, már 18:45-től be lehet menni)
Videó felvezetők 19:40-től, koncertkezdés: 20:00
Első rész: 20:00-21:30 Gary Moore hard rock korszakának felelevenítése Tommy Johansson, Vámos Zsolt, Somogyi Remig és Cliff Moore gitárosok tolmácsolásában.
Második rész: 21:50-23:15 Gary Moore blues és blues-rock örökzöldjei Tommy Katona vezetésével, Gary zenésztársai, Vic Martin, Pete Rees és Graham Walker, valamint Pribojszki Mátyás közreműködésével.
A koncert után lehet fotózkodni, dedikáltatni is a zenészekkel.

Megosztás