A Blue Öyster Cult tavaly megkötött szerződése értelmében a Frontiers Music idén 10 kiadványt jelentet meg a zenekartól. A januári és márciusi 2-2 lemezről már beszámoltunk, most bejelentették a májusi párost is, az ‘iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012’ kiadatlan koncertfelvétel mellett a ‘Curse Of The Hidden Mirror’ újrakiadását ütemezték be. A Burnin’ For You koncert változatával hangolódhatunk az újabb megjelenésekre.

Blue Öyster Cult – iHeart Radio koncert és egy újabb újrakiadás májusban

Május 8-án újabb két kiadványt jelentet meg a Frontiers Music a kultikus csapattól, az eredetileg 2001-ben megjelent stúdiólemez, a ‘Curse Of The Hidden Mirror’ remaszterizált újrakiadásával egy időben jelenik meg az ‘iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012’ CD+DVD, 2LP és Blu-Ray formátumban.

 

 

Blue Öyster Cult előadása az iHeartRadio Theaterben, New York Cityben 2012. december 17-én zajlott, intim környezetben, 200 szerencsés rajongó előtt. Ezt a különleges eseményt a zenekar 40. évfordulójának tiszteletére és az akkor megjelent új boxset, a ‘The Columbia Albums Collection’ megjelenésének megünneplésére rendezték meg. Operatőrök serege rögzítette egy speciális webcast sugárzás céljából. Az előadás most CD+DVD, Blu-ray és vinyl formátumban is kereskedelmi forgalomba kerül. A BÖC eredeti énekes-gitárosához, Donald “Buck Dharma” Roeserhez, valamint az énekes-ritmusgitáros Eric Bloomhoz Richie Castellano csatlakozott gitáron és billentyűs hangszereken, valamint Kasim Sulton basszusgitáros és Jules Radino dobos alkotta a ritmusszekciót. Kedvcsinálónak a Burnin’ For You-t nézhetjük meg a lemezről.

‘iHeart Radio Theatre NYC 2012’ dallista:

CD

01. R U Ready 2 Rock
02. Golden Age Of Leather
03. Burnin’ For You
04. This Ain’t The Summer Of Love
05. Shooting Shark
06. Cities On Flame With Rock And Roll
07. Career Of Evil
08. The Vigil
09. Black Blade
10. Godzilla
11. (Don’t Fear) The Reaper

DVD / Blu-ray

01. R U Ready 2 Rock
02. Golden Age Of Leather
03. Burnin’ For You
04. Shooting Shark
05. Cities On Flame With Rock And Roll
06. Career Of Evil
07. The Vigil
08. Black Blade
09. Godzilla
10. (Don’t Fear) The Reaper

– This Ain’t The Summer Of Love* (audio only on Blu-ray)

DVD / Blu-ray bonus: Band interview

Felállás:

Eric Bloom – gitár, billentyűsök, ének
Donald “Buck Dharma” Roeser – gitár, ének
Richie Castellano – gitár, billentyűsök, ének
Kasim Sulton – basszusgitár, ének
Jules Radino – dobok, ütősök

Blue Öyster Cult - iHeart Radio

Ugyanebben az időben, tehát május 8-án jelenik meg a ‘Curse Of The Hidden Mirror’ remaszterizált újrakiadása is. A lemez a BÖC 14. albuma volt és az első az új évezredben.

Az album jó ideje már beszerezhetetlen, és ez lesz az első alkalom, hogy hivatalosan is elérhetővé válik vinylen. Az új évezred első albumán a BÖC bebizonyította, hogy még mindig elég eszük van ahhoz, hogy az erősségeikre játsszanak, a 70-es évek klasszikus rockját megtisztelő jelvényként viselve. Az album címét a Stalk-Forrest Group 1970-ben felvett kiadatlan albumának egyik daláról kapta, ez a zenekar lett a későbbiekben a Blue Öyster Cult. John Shirley, a cyberpunk tudományos fantasztikus író sok dal szövegét írta az albumon. Zenei szempontból olyan stílust kínál, amelyet „klasszikus” Blue Öyster Cultnak nevezhetünk. Donald „Buck Dharma” Roeser volt a producere.

Blue Öyster Cult 2001

Dallista:

01. Dance On Stilts
02. Showtime
03. The Old Gods Return
04. Pocket
05. One Step Ahead Of The Devil
06. I Just Like To Be Bad
07. Here Comes That Feeling
08. Out Of The Darkness
09. Stone Of Love
10. Eye Of The Hurricane
11. Good To Feel Hungry

Felállás:

Eric Bloom – ének, gitár
Donald “Buck Dharma” Roeser – gitár
Allen Lanier – gitár, billentyűsök
Danny Miranda – basszusgitár
Bobby Rondinelli – dobok

Blue Öyster Cult - Curse Of The Hidden Mirror

Megosztás