25 éves a Blind Guardian ’Imaginations From The Other Side’ című lemeze, ami a jubileum apropójából különleges változatban ismét megjelenik. Két felvétel máris meghallgatható a kiadványról.

Blind Guardian

December 11-én jelenik meg a Blind Guardian ’Imaginations From The Other Side’ lemezének 25 éves jubileumi újrakiadása. Az anyag élő felvételeket és a zenekar klasszikusainak speciális változatait tartalmazza. „Egy ragyogó album ünnepli 25. évfordulóját, nagyszerű dolog ezt ilyen bombasztikus módon megünnepelni. Szerencsére a 2016-os oberhauseni koncertünket rögzítettük, melyen az egész albumot játszottuk. Ez a tökéletes pillanat arra, hogy ezt a remekművet sokféle módon bemutassuk – mondta Hansi Kürsch.

 

 

A kiadványról két felvétel, a Born In A Mourning Hall és a Bright Eyes élő változata hallgatható meg. Utóbbival kapcsolatban Kürsch a következő sztorit osztotta meg: „A Bright Eyes egy szerencsés véletlen eredménye. A nóta egy váratlan, kényszerű szünet alatt készült. Amikor készen álltunk, hogy folytathassuk az album felvételeit, André és én nem voltunk elégedettek a dallal, de Marcus és Thomen azonnal meglátta a potenciált a számban így nyers formában, mindenféle változtatás nélkül került fel a lemezre. Nagy meglepetésünkre az album, sőt talán egész karrierünk egyik csúcspontja lett. Fogalmam sincs, mi nem tetszett benne akkoriban. […] A Bright Eyes minden kétséget kizáróan a banda és a közönség egyik kedvenc dala, főleg a koncertek esetében.”

Az ’Imaginations From The Other Side’ jubileumi kiadása a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg többféle formátumban, ezeket a kiadó honlapján találod.

Megosztás