Épp februárban volt egy éve, hogy a Saxon frontembere kiadta első szólóalbumát, nemrég jött a hír, hogy ismét bandája nélkül készít felvételeket. Közben viszont a Saxon is kiadott még egy dalt az ‘Inspirations’-ről.

biff seb

Biff Byford újra szólóénekesi ambícióit forszírozza, bár most nem teljesen önállóan. Az első szólólemeze 2020 februárjában jelent meg ’School Of Hard Knocks’ címmel, most fia, Seb segítségével belekapott még egy saját projektbe. „A kiadó azt akarja, hogy Biff and Seb vagy Seb and Biff néven jelenjen meg, mi azonban a Heavy Water nevet adnánk a bandának, nekem például nagyon tetszik. Az anyag munkacíme jelenleg ’Red Brick City’, de az sincs kizárva, hogy a ’Heavy Water’ mellett döntünk. Mialatt beszélgetünk, a basszusrészeket játsszuk fel, Sebbel felváltva csináljuk. Ha befejezzük a beszélgetést, megyek vissza a stúdióba” – nyilatkozta az énekes. Arra a kérdésre, hogy csak ő énekel-e a lemezen, így válaszolt: „Nem, Seb is énekel. Egy dalt ő, másikat én és lesz, amit együtt fogunk énekelni. Gitározik is, én basszusgitározom és egy barátunk dobol. Jelenleg háromtagú a formáció, de lehet, hogy bővül a jövőben, ám ez nem biztos. Megint gyorsan készülnek a felvételek, amit lehet, élőben veszünk fel, mint a Saxon ’Inspirations’ albumát.”

 

 

Biff elmondta azt is, hogy fiával készülő anyag stílusban hasonlít a ’School Of Hard Knocks’-hoz, de akad hasonlóság az ’Inspirations’-szel is. „Lágyabb, és keményebb részek váltják egymást, azt nem mondanám, hogy progresszív rock hangok lesznek rajta, de két vagy három metálnóta tuti rákerül. Seb kiváló dalszerző és nagyon érti a kemény gitárriffeket. Biztos vagyok benne, hogy felkeltjük az emberek érdeklődését.” Hogy milyen együtt dolgozni a fiával, arról így beszélt: „Nagyon klassz. Mindegyikünknek megvan a maga munkamódszere, de jól összedolgozunk. Számomra izgalmas a lelkesedése és az első lépései, neki pedig az én bölcsességem, amire az évek során szert tettem.” Egy kis videót is megosztottak a közös munkáról, ezen azonban az egyik legismertebb Saxon-dallamot nyomják együtt.

Idevágó hír, hogy a Saxon ’Inspirations’ lemezéről egy szöveges videó kíséretében megismerhetjük a harmadik feldolgozást, a fiúk ezúttal a Beatles Paperback Writer örökzöldjét metálosították el.

Megosztás