Jelentjük, túléltük a karantént, vagyis újra nyit a Pólus Mozi! Kezdésnek néhány klasszikus koncertfilmmel, zenés mozival!

Polus Mozi

Queen: Hungarian Rhapsody – Live in Budapest 1986
június 27. szombat 18:30, július 1. szerda 18:30
színes, feliratos magyar-amerikai koncertfilm, 90 perc, 2012
Rendezte: Zsombolyai János


A Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült filmben a koncert teljes felvétele mellett az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetek is vannak, például a megérkezés Budapestre szárnyashajóval, szentendrei és budapesti séták, gokartozás a Hungaroringen. A digitálisan felújított kép és hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit: „Rendkívüli idők az együttes történetében” – fogalmazta a bemutatóra kiadott közleményében Brian May gitáros és Roger Taylor dobos.

Az 1971-ben alakult Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte körülbelül 170 millió albumot adott el. Az együttes utolsó, 1986-os turnéján 72 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, először a vasfüggöny mögött. Emiatt aztán a budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő volt a csapat történetében. A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt, olyan ismert dalok társaságában, mint az A Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

Jimi Hendrix: Live in Woodstock 1968
június 26. péntek 18:30
színes, feliratos amerikai koncertfilm, 99 perc, 2012
Rendezte: Michael Wadleigh, Bob Smeaton

A világ legjobb gitárosának tartott, Jim Morrisonhoz hasonlóan mindössze 27 évet élt Jimi Hendrix azon a bizonyos augusztusi reggelen, a Woodstock Fesztivál hétfő reggelre csúszott zárókoncertjén olyan ismert dalokat játszott el, mint a Voodoo Child, a Hey Joe, a Purple Haze vagy a Foxy Lady, és előadta az amerikai himnusz, a Star Spangled Banner döbbenetes, igazán „hendrixes” változatát is.

Az egykori koncert teljes egészében, eredeti formájában kerül a mozi közönsége elé, digitálisan felújított HD képpel és a legendás hangmérnök, Eddie Kramer által 5.1-ben újrakevert hanggal.

A koncertfilm első része egy különleges, archív anyagokból összeállított, kb. 25 perces dokumentumfilm lesz, ami betekintést nyújt a legendás woodstocki fesztivál kulisszái mögé. Megszólalnak a zenésztársak is, mint pl. Billy Cox és Mitch Mitchell, továbbá Eddie Kramer hangmérnök és a Woodstock Fesztivál fő promótere, Michael Lang. A dokumentumfilmes részt magyar felirattal vetítjük.

The Beatles: A Hard Days Night
június 29. hétfő 18:30
feliratos, angol zenés film, 85 perc, 1964
Rendezte: Richard Lester

A Beatles legendás filmje digitálisan felújított, kitűnő minőségű HD képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal!

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani – már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock’n’roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp most határozták el, hogy életükben először megszegik a szabályokat. Az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat, semmibe veszik kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. Sikoltozó rajongókat kell majd kicselezniük, el kell kerülniük a sajtót, ellen kell szegülniük menedzserüknek és ellenőrzésük alatt kell tartaniuk Paul rögeszmés nagypapáját. Ezen kívül a film része egy vad televíziós műsor is a négy gombafejű előadásában.

Depeche Mode: Spirits in The Forest
június 28. vasárnap 18:30, június 30. kedd 18:30
feliratos, angol zenés dokumentumfilm, 83 perc, 2019
Rendezte: Anton Corbijn

2017-2018-ban a Depeche Mode ‘Global Spirit’ nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak összesen több mint 3 millió néző előtt. Az együttes legújabb filmje, a művészi igényességgel rögzített és vágott Depeche Mode: ’Spirits in the Forest’ valójában több, mint koncertfilm: a ‘Global Spirit’ turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett, kirobbanóan energikus koncertjelenetek mellett személyes hangvételű dokumentumfilmes részeket is láthatunk, hat különleges Depeche Mode-rajongó szülővárosából. Az ő megindító történetükön keresztül feltárul, hogy miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni közel negyven éve tartó karrierjük során, valamint megtapasztalhatjuk a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét is, amely sokakat átsegített életük nehéz időszakain.

A lenyűgöző képi világú film díjnyertes rendezője, Anton Corbijn videóklip-rendezőként már 1986 óta dolgozik együtt a zenekarral. A DM mellett számtalan emlékezetes, többek közt a U2, Nick Cave and the Bad Seeds, Bryan Adams, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Coldplay zenekarok részére forgatott klip fűződik a nevéhez. Új, egész estés zenés filmjében nemcsak a Depeche Mode élő fellépések páratlan energiáját mutatja be a nézőknek, hanem azt is, hogy milyen hatást gyakorolt a rajongók életére az együttes zenéje.

A belépő a koncertfilmvetítésekre egységesen 2500 Ft.

Bónusz zenés tartalom a nyitó héten:

Bohém rapszódia – minden nap 18:00
(normál mozijegy ár)

 

Megosztás