Önálló turnén mutatja be ’Circus Of Doom’ című lemezét a Battle Beast. A csapat a Saint Deamon megbízható power metal bemutatója és az Induction lendületes felvezetése után lép fel.

Battle Beast

A finn Battle Beast híres elsöprő lendületű koncertjeiről, és az energikus, egyben a humort sem nélkülöző színpadi megmozdulásairól. Nem is meglepő, hogy a 2022-es ’Circus Of Doom’ sorban a negyedik slágerlistaelső nagylemezük volt Finnországban. Műfaját tekintve nehéz egyértelműen besorolni a Battle Beastet: heavy metal zenéjüket meghatározza az énekesnő, Noora Louhimo orgánuma, a szimfonikus hangzás, de a lendületes, erőteljes gitárszólamok és billentyűfutamok is. A legutóbbi lemez, a ’Circus Of Doom’ jelzői közül – ha választanunk kéne – biztos nem doom, hanem inkább cirkuszi metálnak hívnánk a zenéjüket. A hattagú, több mint 200 millió digitális letöltéssel büszkélkedő csapat története 2010-ben, két tehetségkutató megnyerése után kapcsolt magasabb sebességfokozatba. Azóta számos turnén járták be Európát, többek között a Nightwish és a Sabaton oldalán is, Magyarországra is rendszeresen eljutottak, most pedig már headliner turnén járják a világot: nyáron Észak-Amerikába készülnek, előtte azonban Európa van soron. Bár a tavalyi év utolsó két hónapját Noora lábadozással töltötte egy kórházi kezelés után, január közepe óta ismét úton vannak, és hamarosan, február 18-án Budapestre érkeznek.

 

 

Saint Deamon

A koncert egyben a hazai bemutatkozása lesz a 2006 óta működő Saint Deamon zenekarnak: a svéd-norvég négyes „klasszikus” power metal zenét szállít, ami minden Stratovarius– és Hammerfall-rajongónak ínyére lesz. Nemrég csatlakoztak az AFM Recordshoz, itt jelent meg friss lemezük, a ’League Of The Serpent’ is, ráadásul a három korábbi album is újrakiadásra kerül. A friss lemez és a turné bizonyára nagy lendületet ad a tapasztalt zenészekből álló csapatnak.

Induction

Harmadikként egy jóval fiatalabb, ugyanakkor már visszatérő csapat lép színpadra, az Induction tavaly a Stratovarius-Sonata Arctica turné vendégeként járt a fővárosban, az akkor még nagyon friss,The Power Of Power’ című EP-t bemutatva. Most tovább folytathatjuk az ismerkedést Tim Hansen, azaz a Helloween-gitáros Kai Hansen fiának zenekarával.

A három együttes február 18-án érkezik tehát a Barba Negrába, ahová a meghirdetett Blue Stage helyszínre a jegyek több mint 80 %-a már elfogyott.

Battle Beast

Megosztás