A tavalyi nagy sikerű ‘2020’ album folytatásán Ronnie Romero helyett már Mats Levén énekel majd a Whitesnake-et is megjárt Adrian Vandenberg új lemezén, és turnéra is vele indulnak.

Vandenberg 2021

A Vandenberg bejelentette, hogy Ronnie Romero egyéb elfoglaltságai (Lords Of Black, Michael Schenker Group) miatt Mats Levén csatlakozik a zenekarhoz, aki többek között Yngwie Malmsteen, a Candlemass és a Trans-Siberian Orchestra énekeseként ismert. Az új felállás november 12-én adja ez évi egyetlen koncertjét a walesi Trecco Bayben megrendezésre kerülő Planet Rockstock Fesztiválon, de közben már dolgoznak a tavalyi nagy sikerű ‘2020’ album folytatásán és a 2022-es turné szervezésén. A banda ritmusszekciója nem változott, továbbra is Randy van der Elsen basszusgitáros (Tank) és Koen Herfst dobos (Bobby Kimball, Epica, Doro) alkotja azt.

 

 

A zenekarhoz csatlakozó Matsról Adrian Vandenberg így nyilatkozott: „Enyhe kifejezés, hogy izgatott vagyok, hiszen hatalmas megtiszteltetés egy Matshoz hasonló világszínvonalú énekessel együtt dolgozni, aki ugyanolyan szenvedélyesen szereti a rockzenét, és épp annyira elkötelezett iránta, mint én. Egyedülálló, jellegzetes hangja van, tekintélyt parancsoló a színpadi jelenléte, nagyon tapasztalt, de mégsem veszi félvállról a dolgokat. Nagyszerű srác!” Mats így reagált a társulásra: „Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatom a Vandenberghez, és hogy felvehetem velük az új albumot! A ’80-as évek óta rajongója vagyok Adriannek, és megtiszteltetés számomra, hogy hamarosan holland amigóimmal osztozhatom a színpadon!”

Az új anyagról szólva Adrian ennyit mondott: „Mats és én most is a következő Vandenberg-album dalain dolgozunk, hajtjuk és inspiráljuk egymást, hogy folyamatosan emeljük a nívót, és minél izgalmasabb anyagokkal álljunk elő! A ’70-es és ’80-as évek legjobb rockbandái inspiráltak minket, amelyeken felnőttünk, de közben hangzásában és dinamikájában 21. századi lesz az anyag. A ‘2020’ albumunkkal való elképesztő újrakezdés után, amelynek világméretű visszhangja messze túlszárnyalta azt, amit remélni mertem, máris készen állunk, hogy még magasabb sebességbe kapcsoljunk a következő lemezzel, és alig várjuk, hogy keményen megrohamozzuk a világ színpadait ezzel a király Vandenberg-felállással, amelyben Mats, Koen, Randy és én leszünk! Úgy hangzik, mintha izgatott lennék? Úgy is van!”

 

Megosztás