Minifesztivállá bővül az Amorphis és az Eluveitie co-headlining turnéja. A Dark Tranquillity és a Nailed To Obscurity csatlakozik hozzájuk decemberben a Barba Negrában is.

Amorphis - Eluveitie

Néhány hónappal ezelőtt a svájci folkmetál legenda, az Eluveitie adta hírül, hogy a finn Amorphisszal közösen térnek vissza az európai színpadokra, ma pedig a két zenekar közösen jelentette be, hogy nem kisebb csapatok, mint a göteborgi melodic death metal úttörője, a Dark Tranquillity és a német melodic death/doom csapat, a Nailed To Obscurity kíséri el őket különleges vendégként novemberben és decemberben. A turné december 12-én érkezik a budapesti Barba Negrába, a Rock1-nél még kaphatók early bird jegyek a minifesztivállá duzzadt koncertre.

 

 

Míg a Dark Tranquillity a finn folkmetálos Ensiferummal már megjárta Európa klubjait tavasszal, április 17-én megfordultak nálunk is a pandémia alatt készített ‘Moment’ lemezük bemutatójával, addig a Nailed To Obscurity keményen dolgozik ötödik nagylemezén, melynek első előzetese januárban jelent meg az új kislemez, a Liquid Mourning formájában.

Az Eluveitie alapító tagja, Chrigel Glanzmann énekes így nyilatkozott a közelgő turnéról: „Mostanában nem lett éppen könnyebb a világ. Ennek ellenére vannak még kellemes és örömteli hírek. Alig várjuk, hogy több mint két igazán furcsa év után végre újra turnézni kezdjünk. Szinte irreális érzés! És ha ez még nem lenne elég, fantasztikusan fel vagyunk dobva, hogy bejelenthetjük egész karrierünk egyik legmenőbb turnéfelállását. Együtt turnézni kedves barátainkkal és néhány személyes kedvencünkkel – ez tényleg több, mint amire számítottam! Alig várjuk, hogy újra találkozzunk veletek!”

Az Amorphis gitárosa, Tomi Koivusaari hozzátette: „Örömmel jelentjük be az Eluveitie-vel közös európai turnénk elkövetkező koncertjeit. A két banda osztozott már a múltban ugyanazon a színpadon, de csak fesztiválokon, és nagy öröm, hogy egy egész turnén lehetünk most együtt. Chrigel Glanzmann játszott az Amorphis ‘Under The Red Cloud’ és ‘Queen Of Time’ albumain is, így a zenei kötődés abszolút tökéletes. Miután barátaink, a Dark Tranquillity és a Nailed To Obscurity megerősítették, hogy csatlakoznak hozzánk erre a turnéra, mondanom sem kell, hogy ez a műsor kivételesen hosszú lesz. Szerezzétek meg a jegyeket rá, emberek!”

A Dark Tranquillity énekese, Mikael Stanne így kommentálta a dolgot: „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy bejelenthetjük, ezen a télen barátainkkal, az Amorphisszal, az Eluveitie-vel és a Nailed To Obscurityvel együtt fogunk turnézni. Egy ilyen csodálatos csomag részeként útra kelni tökéletes gyógyír lesz a téli borúra. Ezt nem akarhatjátok kihagyni!”

A Nailed To Obscurity tagjai pedig így lelkendeztek: „Miután játszottunk már koncerteket az Egyesült Államokban, de az év elején Európában is volt néhány fellépésünk, ki vagyunk éhezve arra, hogy minél hamarabb újra útra kelhessünk. Nagyon fel vagyunk dobva, hogy még ebben az évben visszatérhetünk az európai színpadokra – és micsoda pokoli felállással! Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk ennek, és alig várjuk, hogy találkozhassunk a többi zenekar tagjaival és barátaikkal, valamint mindenkivel, aki eljön, hogy élvezze ezt a fantasztikus összeállítást. Hamarosan találkozunk!”

Amorphis - Eluveitie

 

Megosztás