Egy minapi podcast beszélgetésben Phil Rudd elmesélte, hogyan tért vissza a AC/DC kötelékeibe. Minden a temetéssel kezdődött…

Phil Rudd

Phil Rudd a ’Let There Be Talk’ podcastben így vázolta újbóli csatlakozását az AC/DC-hez: „Mal (Malcolm Young) temetésén Angusszal jót beszélgettünk és egyetértésre jutottunk. Miután felvettük a ’Rock Or Bust’ albumot, egy csomó baromságot csináltam, ezeket helyretettem, addigra összeszedtem egy bandát, felvettem egy lemezt és elmentem Európába játszani. Angusék is tudtak erről. De visszatérve a temetésre: Angus kérdezte, belevágnék-e egy AC/DC-lemezbe. Másnap azonnal bement a stúdióba és elkezdte írni a a lemezt.”

 

 

Mint azt tudjuk, Phil Rudd 2015-ben kikerült a bandából, miután a bíróság nyolc hónap házi őrizetre ítélte gyilkosságra való felbujtásért és kábítószer birtoklásáért. 2014-ben kiadta ’Head Job’ szólóalbumát és állítólag ebből kerekedett ki a bírósági ügy, ugyanis a dobos az egyik személyi asszisztensére nagyon begurult, elégedetlen volt vele a lemez promotálása miatt: mérgében megfenyegette, hogy kinyíratja őt és a lányát is.

Angus Young hasonlóan nyilatkozott a Rolling Stone magazinnak, szerinte Malcolm temetése jó volt arra, hogy a sebeket begyógyítsák: „Phil eljött, és jó formában volt, mikor találkoztunk. Részt vett egy terápián és összeszedte magát.”

Megosztás