Május végén jelenik meg az Alestorm koncertkiadványa, amiről külön is bemutatták a több tízmilliós nézettséggel és letöltéssel büszkélkedő daluk, a Keelhauled élő verzióját.

Alestorm

A világ kedvenc kalózmetálos ivócimborái, az Alestorm tagjai hét tengeren át tartó vad utazásra hívnak legújabb élő anyagukkal, a május 28-án megjelenő ’Live in Tilburg’-gel, ami Blu-ray és DVD formátumban is megjelenik a Napalm Recordsnál.

 

 

Tilburg felpörgött közönsége szinte eszét vesztette, amikor az Alestorm belekezdett a nem hivatalos kalózhimnuszba, a Keelhauledba a koncerten. Egyik legsikeresebb kislemezdaluk – Spotify-on és YouTube-on egyaránt közel 25 milliós streameléssel rendelkezik – minden Alestorm-buli egyik csúcspontja, a dalt a világ minden táján együtt énekli a közönség a bandával.

Christopher Bowes énekes idétlen érvelése a videó mellett: „Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk a ’Live in Tilburg’ fizikai megjelenése miatt. Ha nem láttad volna a YouTube-on a koncertet, akkor itt a felvezető dal, hogy ne kelljen végigülnöd nyomorúságos 90 percet.” A zenekar egyébként bízik abban, hogy végre véget ér a járvány, mert Bowes a szokásos stílusában meghirdette év végi brit turnéjukat: „Emberek, kalózok, kacsák és Nagy-Britannia egyéb fajai! Ezen a télen végre valami jó is származik a lezárásokból: egy hatalmas turnéra indulunk a Gloryhammer és Æther Realm társaságában! Túl sokáig tartott, de úgy tűnik, az Egyesült Királyság végre összekaparja magát és mi készen állunk, hogy 2021 novemberében és decemberében megadjuk nektek azt az emlékezetes show-t, amire annyira vágytatok!”

Megosztás