Az október 1-én megjelenő új Yes stúdióalbumról, a ’The Quest’-ről már meghallgathatjuk az első dalt, amely az Ice Bridge címet kapta.

Yes 2021

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hét év után új Yes-album érkezik október 1-én ’The Quest’ címmel, amiről a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztető első kislemezdal, az Ice Bridge máris meghallgatható. Jon Davison énekes – aki Geoff Downesszel dolgozott együtt a szerzeményen – így mesélt az alkotás folyamatáról: „A dalírás általában úgy zajlik, hogy mindenkinek megvan a lehetősége, hogy a saját részét kidolgozza a rá jellemző stílusban. Geoff küldött nekem egy csomó izgalmas dalötletet azzal az üzenettel, hogy kísérletezzek velük úgy, ahogy érzem. Ez hatalmas önbizalommal töltött el az énekrész magalkotásában (a szövegek, a dallamok és a harmóniák egyedi megfogalmazásában), ugyanakkor hű maradtam Geoff eredeti elképzeléseihez.”

 

 

„Jon fantasztikusan énekel a saját stílusában, mégis beleillik a Yes zenéjébe. A többiekkel való közös munka inspirálta őt és gazdagon hozzájárult ehhez az új dalhoz” – tette hozzá Geoff Downes. „Büszke vagyok a dalra, és hogy részt vehettem benne. Ez a végeredmény, amikor tehetséges emberek összejönnek, és bízom benne, hogy a rajongók is értékelik erőfeszítéseinket. Remélem, mindenki szeretni fogja!” – mondta Alan White a dalról. „Az Ice Bridge indítja el a lemezt baljóslatú c-mollban, nagyzenekarral megerősítve. A basszusgitár beröffenti a dalt és ahogy az ének és a gitár végigsöpör a különböző énektémákon, egyszerre csak meghalljuk a jég roppanását, és elkezdődik az összeomlás” – mesélt Steve Howe az Ice Bridge-ről.

Megosztás