A prog akcentussal megspékelt AOR zenekar, a Dukes Of The Orient második albuma, a ‘Freakshow’ augusztus 7-én érkezik a Frontiers Musictól. Az első klip a The Monitors című dalhoz készült.

Dukes Of The Orient

John Payne azt mondta: „A második Dukes Of The Orient-albumon dolgozni nagyon katartikus élmény volt. Alex Garcia gitáros és Frank Klepacki dobos csatlakozása nagyon pozitív lépés volt az egységesebb és koherensebb hangzás érdekében. Az előző albumhoz hasonlóan folytatjuk a gazdag analóg billentyűjátékon alapuló megközelítésünket, melyet Alex gitárjátéka, és az enyém egészít ki. Hagyományos keverőpulton lett felvéve és keverve, szeretnénk felidézni a múltat, és erős dallamokat tartalmazó dalokat írni.”

„A ‘Freakshow’ sokkal koncentráltabb mind a koncepció, mind a hangzás szempontjából, mivel egyetlen év alatt írtuk és rögzítettük néhány zenésszel szoros együttműködésben – mondta Erik Norlander. – A debütáló albumunkat 10 év alatt vettük fel, sok különböző közreműködő zenésszel, sok részletben és ennek megfelelően hangzik. A ‘Freakshow’ összképe sokkal koherensebb, mivel ugyanaz az öt zenész adta elő az összes dalt, melyeket kifejezetten ehhez az albumhoz írtunk. Azt is gondolom, hogy ugyanezen okokból ezen az albumon a dalszerzői munkásságunk is koncentráltabb. Miután oly sok éven át együtt dolgoztunk, tudok énekdallamot írni Johnnak, és ő is tud nekem billentyűs részt írni, és ezek a részek kezdettől fogva jól működnek.”

A Dukes Of The Orient John Payne énekes (ex-Asia, GPS) és Erik Norlander billentyűs (Last In Line, Lana Lane, Rocket Scientists) együttműködése. A csapat alapjait még 2007-ben rakták le Asia featuring John Payne néven, amikor az Asia billentyűse, Geoff Downes különvált Payne-től és újjáalakította az eredeti 1982-es felállást. Payne megkereste Norlandert, hogy csatlakozzon a zenekarhoz egy amerikai turnéra, és itt kezdődött az együttműködésük. Végül az Asia featuring John Payne kijött a Seasons Will Change című dal videójával 2013-ban, amely végül a Dukes Of The Orient debütalbumára is felkerült. Az eredeti Asia-énekes, John Wetton halála után 2017 elején Payne és Norlander úgy döntöttek, hogy ezeket a felvételeket, amelyeken az Asia featuring John Payne-nel dolgoztak, új néven kell kiadni, mind Wetton iránti tiszteletük, mind pedig a Downes vezette Asiával szembeni megkülönböztetés érdekében. A Dukes Of The Orient azonban a John Payne-féle Asia törvényes utódja. Ha szereted az olyan albumokat, mint az ‘Aqua’, ‘Aura’ vagy a ‘Silent Nation’, akkor a Dukes Of The Orient a te zenekarod!

Dallista:

01. The Dukes Return
02. The Ice Is Thin
03. Freakshow
04. The Monitors
05. Man Of Machine
06. The Last Time Traveller
07. A Quest For Knowledge
08. The Great Brass Steam Engine
09. When Ravens Cry
10. Until Then

Felállás:

John Payne – ének, basszusgitár, gitár
Erik Norlander – billentyűs hangszerek
Frank Klepacki – dob
Alex Garcia – gitár
Eric Tewalt – szaxofon

Dukes Of The Orient - Freakshow

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás