Október 1-én, ’The Quest’ címmel lát napvilágot a legendás brit progresszív rock kvintett 22. stúdióalbuma. A zenekarvezető-basszusgitáros Chris Squire 2015-ös halálát követően ez az első olyan Yes-stúdiólemez, amelyen már egyetlen alapítótag sem játszik. 

Steve Howe gitáros – aki az album producere is – a következőket nyilatkozta az ősszel megjelenő friss korongról: „Részemről a megtiszteltetés, hogy össze tudtam trombitálni a zenekar tagjait, hogy összehozzunk egy minőségi albumot, amely a legjobb formánkat mutatja. A legtöbb dalt még 2019-ben írtuk, a többi tavaly született. A teltebb megszólalás érdekében nagyzenekari hangzást is hozzáadtunk a szerzeményekhez, remélve, hogy a hangsúlyos dallamokat eredményesen párosítjuk a kiterjedt hangszeres betétekkel, ezzel is ébren tartva a hallgatóságunk figyelmét.”
„Nagy öröm számomra, hogy a Yest üdvözölhetem a kiadónknál, és érdeklődéssel várom a követők reakcióját az új albumra, mint a zenekar régi rajongója, én is várakozással tekintek az új anyagra. Steve Howe vállalta, hogy kézben tartja a produkciót, azt a fajta zenét, amit annyira szeretünk” – lelkendezett Thomas Waber, az Inside Out Music lemezkiadó vezetője.


A legutóbbi Yes-album, a ’Heaven & Earth’ 2014 júliusában jelent meg.

A zenekar felállása:

Steve Howe – gitár
Alan White – dobok
Geoff Downes – billentyűs hangszerek
Billy Sherwood – basszusgitár
Jon Davison – ének

A következő formátumokban rendelhető július 23-tól a kiadvány:

• limited edition deluxe 2LP + 2CD + Blu-ray box-set
• limited edition 2 CD + Blu-ray artbook
• gatefold 2 LP + 2 CD + LP & booklet
• 2 CD digipak
• digital album

’The Quest’ dallista:

CD 1:

01. The Ice Bridge
02. Dare To Know
03. Minus The Man
04. Leave Well Alone
05. The Western Edge
06. Future Memories
07. Music To My Ears
08. A Living Island

CD 2:

01. Sister Sleeping Soul
02. Mystery Tour
03. Damaged World

Yes The Quest

Megosztás