Az Accept-vezér, Wolf Hoffmann egy friss interjúban mesélt az új albumról és a zenekarban történt tagcserékről.

Accept

Wolf Hoffmann a finn metalschockfinland.comnak adott interjút, melynek során beszélt a január 15-én megjelenő új Accept-album, a ’Too Mean To Die’ munkálatairól, valamint szóba kerültek a legutóbbi személyi változások is. Peter Baltes basszusgitáros távozását így kommentálta: „Őrület, elvesztettük egy régi tagunkat, viszont jött két új ember. Kettő egy helyett, de Petert sajnos elvesztettük, ami nagyon szomorú. Totál kikészített, amikor elment, valahogy azért túltettem magam rajta, ám negyven év után ez tényleg lehangoló volt. Tiszteletben tartom a döntését, hogy úgy gondolta, tovább nem marad a zenekarban. Továbblépett, és én is ugyanezt tudom tenni.”


A Baltes helyére érkező Martin Motnik kvalitásairól ezt mondta a gitáros: „Azt nem mondom, hogy Martin a nyomdokaiba lépett, ez nevetségesen hangzana, végül is Peter negyven évig játszott az Acceptben. De azt el kell ismerni, Martin mindent elkövet, hatalmas munkát végez, nagyban hozzájárult a dalíráshoz is, ami számomra totál meglepő. Néhány nagyszerű dalt írt az albumra és ez főnyeremény. Sosem gondoltam, hogy egy album csak az enyém és olyan, mint egy szólólemez, őrülök, ha mindenki hozzájárul. Martin tényleg előjött néhány nagyon frankó ötlettel.”

Időközben hattagúra bővült az Accept, hiszen a legutóbbi nagyzenekari turnén Philip Shouse harmadik gitárosként csatlakozott a produkcióhoz, ám most már teljes jogú tagja a csapatnak. „Rájöttünk, hogy Phil egy nagyszerű muzsikus, aki tökéletesen illik közénk, ráadásul nagyon laza. Együtt játszottunk a ’Symphonic Terror’ nagyzenekari turnén, nagyszerű srác, nem akartuk, hogy a végén elmenjen. Ilyen egyszerű ez a dolog. Aztán úgy határoztunk, hogy vágjunk bele a háromgitáros felállásba: csináltunk pár bulit, marha jól működött. Ugyan nem voltam száz százalékig biztos, hogy tényleg jó lesz, de meglepődtem, hogy ott és akkor tökéletesen szólt. Ezt hívják bajtársiasságnak: még egy srác bekerült a csapatba, és hagyjuk, hogy szólózzon az új lemezen, akárcsak a koncerteken, de vannak ikergitár-részeink is.”

Megosztás