Gary Cherone egy darabig a Van Halen énekese is volt az Extreme szünetelésének idején, de Nuno Bettencourt gitárossal 1985 óta jó párost alkotnak. Nincs ez másként a 15 évvel a ‘Saudades De Rock’ után érkező ‘Six’ című albumon sem, melynek ékes példája a nyitó dal, a Rise.

Extreme

A többszörös platinalemezes Extreme, melynek első három lemezét készítő MK II „nagy felállása” (Gary Cherone – ének, Nuno Bettencourt – gitár, Pat Badger – basszusgitár) 2007 óta Kevin Figueiredo dobossal egészült ki, március 1-jén mutatta be a Rise klipjét. Ez az első kislemez a június 9-én az earMUSIC-nál megjelenő, egyszerűen csak ‘Six’ címet viselő hatodik stúdióalbumukról.

 

 

Az 1985-ben alakult zenekar tagadhatatlan tűzereje és a tagok közti kémia szinte süt a Nuno által rendezett, Los Angelesben forgatott videóból. „A zenéje agresszív – mondta Gary az album nyitó daláról. – A szövege egy tanulságos történet a felemelkedésről és bukásról. Könnyen elcsábít a hírnév, de ha egyszer a csúcson vagy, széttépnek, ez is hozzá tartozik.”

„Amikor Eddie Van Halen elhunyt, az nagyon szíven ütött – tette hozzá Nuno. – Nem én leszek az, aki átveszi a trónját, de éreztem némi felelősséget azért, hogy életben tartsam azt a fajta gitárjátékot. Szóval sok tüzes gitárszólót hallasz majd a lemezen.”

A 12 számot tartalmazó ‘Six’-en a sallangmentes, gitárcentrikus hard rock nóták és a bensőséges, intim hangvételű balladák váltják egymást. „Egy Extreme-albumban mindig sok a szenvedély és csordultig van energiával – vette vissza a szót Gary. – Nem versenyzünk senki mással, de igyekszünk felülmúlni önmagunkat. Ezen az albumon van néhány olyan pillanat, amikor ez sikerült is. Ennyi év után is sikerült együtt maradnunk. Úgy érezzük, hogy képesek vagyunk bizonyítani valamit, amikor a színpadra vagy a stúdióba lépünk, ezért aztán úgy gondolom, hogy ezek közül néhány dal a legjobbak közé tartozik, amiket valaha írtunk.”

„Bármit is gondolsz egy Extreme-albumról két vagy akár három dal után, az nem úgy van – állítja Nuno. – Ez minden eddigi lemezünkre igaz. Az igazi Extreme-rajongók már várják a váratlant. Úgy érzem, szükségünk van egy jó old school rockalbumra, de a ‘Six’ határozottan modern hangzású is, olyan ez, mint valami Extreme 2.0.”

A ‘Six’ tehát az Extreme szikrázó eklektikáját mutatja be egy 21. századi csavarral. Gary Cherone a Van Halennel is fellépett már, míg Nuno Bettencourt Steven Tylerrel és Rihannával dolgozott együtt, de a ‘Six’ tömören: maga az Extreme 2023-ban.

A ‘Six’ dallistája:

01. Rise
02. #Rebel
03. Banshee
04. Other Side Of The Rainbow
05. Small Town Beautiful
06. The Mask
07. Thicker Than Blood
08. Save Me
09. Hurricane
10. X Out
11. Beautiful Girls
12. Here’s To The Losers

Extreme - Six

Megosztás