Herbie Langhans (Firewind) és társai Vagabond című dalukban a művészekről énekelnek, akik – főleg tavaly – csavargónak érezhették magukat, akiket nem fogadnak el, nem tartanak fontosnak, nem támogatnak.

Sonic Haven

A Frontiers Music bejelentette, hogy május 7-én piacra dobják a német Sonic Haven debütáló albumát, a ‘Vagabond’-ot.  Az új metálcsapat szellemi atyja és frontembere Herbie Langhans (Firewind, Avantasia, Voodoo Circle, Beyond The Bridge, Radiant, Sinbreed), a jelenlegi európai metálszíntér egyik kiemelkedő alakja, mellette André Hilgers (Bonfire, Rage, Silent Force) dobol, Carsten Stepanowicz (Radiant) gitározik és Dominik Stotzem (Beyond The Bridge) basszusgitározik.

 

 

„Az elmúlt években nem írtam olyan sok metálnótát, ezért voltam igazán izgatott, hogy újra belevághatok a Sonic Havennel. Szeretem a hard rock elemekkel és jól énekelhető részekkel dúsított klasszikus, hagyományos dallamos metált, a célom az volt, hogy egy olyan albumot írjak, amit örömmel hallgatsz. Tudod, amitől mosolyogsz, libabőrös leszel és feldobva érzed magad. Az hiszem, ez tökéletesen sikerült – nyilatkozta az énekes-dalszerző. – A legtöbb dalhoz én írtam és vettem fel a demókat (kivéve két számot, melyeket Carsten [Stepanowicz gitáros] írt és demózott), aztán elküldtem mindenkinek, és a többiek otthon rögzítették a maguk részét. A Sonic Haven kapcsán fontos volt számomra, hogy olyan zenészekkel dolgozzak, akik képesek jó minőségben felvételeket készíteni otthon is, és persze hozzák a jó kis ötleteiket és az egyéni stílusukat a zenébe. Szóval ezért volt könnyű ezekkel a srácokkal dolgozni, ez még csak az első lemezünk, és máris minden óramű pontossággal működött.”

A lemezről általánosságban így mesélt a frontember: „Ez egy tradicionális metállemez, ami mai hangzású és a dalszövegek is napjainkról szólnak: az életről, barátságokról, fájdalomról, a mai társadalomról, álmokról, kapcsolatokról és a családról. Szerettem volna egy mindenkihez szóló lemezt írni, mert biztos vagyok benne, hogy sokan ugyanezt érzik, amikor elolvassák a dalszövegeket és összehasonlítják az élethelyzetükkel.”

Az első kislemezzel kapcsolatban pedig, amely a ’Vagabond’ címadó dala, ezt mondta: „Ez a társadalmunkban fellelhető különbségekről szól, a jó értelemben vett kreatív különbözőségekről, mint a zenészek és a művészek. Őket gyakran nem fogadják el, vagy csak mosolyognak rajtuk: »Ugyan már, kölyök, zenélésből akarsz megélni? Legyen egy normális munkád kilenctől ötig és hagyd az álmodozást!« Nem, én azt mondom, soha ne add fel az álmaidat! Lehetsz akár egy jó énekes, gitáros, festő, fotós vagy bármi, csak csináld, és próbáld megvalósítani az álmaidat! Ne hallgass azokra az unalmas emberekre, akik az unalmas munkájukkal és az unalmas életükkel jönnek! Különösen tavaly érezhette magát számtalan művész csavargónak, akit nem fogadnak el, nem tartanak fontosnak, nem támogatnak.”

A lemez produceri feladatait az énekes Sascha Paethtel (Avantasia, Kamelot, Beyond The Black) közösen látta el. Sascha végezte a keverést is, régi harcostársával, Michael ‘Miro’ Rodenberggel közösen pedig némi egyéni hangszerelési ízt is adtak hozzá.

’Vagabond’ dallista:

01. Vagabond
02. Back To Mad
03. Nightmares
04. Keep The Flame Alive
05. End Of The World
06. The Darker Side
07. I Believe
08. Save The Best For Last
09. Blind The Enemy
10. From White To Black
11. Striking Back

Sonic Haven

Megosztás