Az egykori brazil Tempestt tagjai (BJ, Edu Cominato, Leo Mancini), akikből Jeff Scott Soto turnézenekarát verbuválta, Spektra néven adtak ki albumot, és ahogy annak idején a Tempestt lemezén, JSS itt is vállalta a vokális közreműködést.

Spektra

Pénteken jelent meg a Spektra ‘Overload’ című albuma a Frontiers Musicnál. A Spektra egy új és izgalmas projekt, melyben olyan zenészek szerepelnek, akik Jeff Scott Soto szóló bandájának és a SOTO-nak is tagjai egyben. BJ-nek, a modern brazil hard rock szcéna kiváló énekesének szellemi alkotása ez a lemez, és az első, a semmiből felépített, saját zenét játszó zenekara, amelyet a Journey, a Foreigner, a Winger és más dallamos és hard rock muzsikát játszó bandák inspiráltak. A cél az volt, hogy színtiszta stadionrock-dallamokat és magasban szárnyaló hard rock hangulatot árasszanak, egyenesen a dallamosrock-rajongók szívét megcélozva ezzel. A producer és zenei rendező maga a legendás énekes, Jeff Scott Soto, valamint a Frontiers-istálló házi mindenese, Alessandro Del Vecchio. Ők ketten aktív közreműködést is vállaltak a lemezen, Del Vecchio billentyűs hangszereken játszik, míg JSS a hangját kölcsönzi a vokálokhoz.

 

 

„Azóta találkozgatok a Frontiersszel, amióta Jeff Scott Sotóval dolgozom. Mindig is a szerzeményeimet akarták, és teljes szabadságot adtak a zenekart alkotó zenészek kiválasztásában. Csak olyan hozzáértő barátokat és zenészeket választottam, akik tökéletesen ismernek engem – mesélte BJ. – A Spectra név egy kiváló barátomtól származik, aki azt mondta, hogy már régóta szeretne ezzel a névvel zenekart csinálni, de hozzám sokkal közelebb áll így, hogy a C-t kicseréltem K-ra, mert így erősebb a hangzása.”

A csapat felállása tehát az alábbi:

BJ (JSS, SOTO, Talisman, Tempestt, Danger Angel) – ének
Leo Mancini (JSS, Tempestt, Wizards) – gitár
Edu Cominato (JSS, SOTO, Tempestt, Geoff Tate) – dobok
Henrique Canale (Stormsons, Supla, R4, Shocker) – basszusgitár

Alessandro Del Vecchio – billentyűs hangszerek
Jeff Scott Soto – vokál

Három dalhoz készítettek videóklipet – legutóbb a Running Out Of Time-hoz –, ennyiből már eldönthetjük, bejön-e a muzsika.

Az ’Overload’ dallistája:

01. Overload
02. Runnin’ Out Of Time
03. Just Because
04. Since I Found You
05. Our Love
06. Breakaway
07. Don’t Matter
08. Back Into The Light
09. Forsaken
10. Behind Closed Door
11. Lonely Road

Spektra - Overload

Megosztás