Ahogy arra számítani lehetett, Dino Jelusickot nemcsak második billentyűsnek szerződtették Michele Luppi mellé a Whitesnake-be, de az énekből is alaposan ki kell vennie a részét.

Whitesnake

Tavaly júliusban a Whitesnake bejelentette, hogy a közelgő turnéjára szerződtette a horvát multiinstrumentalista énekest, Dino Jelusickot.

 

 

Jelusick tagja a többszörös platinalemezes Trans-Siberian Orchestra zenekarnak is, saját bandája, az Animal Drive mellett énekelt George Lynch (ex-Dokken) oldalán a Dirty Shirley lemezén, valamint Michael Romeo (Symphony X) legutóbbi szólólemezén is, de egy-egy dallal felbukkant Jeff Scott Soto duettlemezén, a Tony Hernando (Lords Of Black) vezette Restless Spirits albumán, vagy a Magnus Karlsson’s Free Fallban is.

Egy friss interjúban arra a kérdésre, hogy mi lesz Dino szerepe a Whitesnake búcsúturnéján, a zenekar gitárosa, Joel Hoekstra azt mondta: „Nos, Dino egy elképesztő billentyűs is, szóval igazán nagyszerű képességekkel rendelkezik. És sokat fog énekelni – úgy értem, sok háttérvokált fog énekelni –, és David [Coverdale, a Whitesnake frontembere] rávette, hogy itt-ott énekeljen egy-egy sort önállóan is a dalokban. Úgyhogy úgy gondolom, nagyszerű lehetőség lesz számára, hogy a Whitesnake-kal turnézhat a világban, és megmutathatja az énekesi és billentyűs tehetségét. Fantasztikus kvalitású fiatalember, szerintem nagy jövő áll előtte.”

A zenekarban más változás is történt tavaly, Michael Devin basszusgitáros helyére a Whitesnake pályafutásának első női tagja, Tanya O’Callaghan érkezett, így miután hangilag már optimalizálták a teljesítményt, megjött az optikai tuning is a bandába. És mi már alig várjuk, hogy július 4-én itthon is láthassuk a megújult formációt.

Megosztás