Úgy látszik, végre David Coverdale is belátta, hogy a hangja már nem a régi, és hogy a búcsúja valóban szép legyen, a horvát énekessel erősíti meg csapatát a 2022-es turnéra. Most először héttagú a Whitesnake.

Whitesnake 2021

Meglepő bejelentést tett ma a Whitesnake honlapján David Coverdale: a horvát származású Dino Jelusick (Trans-Siberian Orchestra, Dirty Shirley, Animal Drive) énekes mától hivatalosan is a zenekar tagja, mint háttérvokalista. A legutóbbi turnéról azért tudjuk, hogy Michele Luppi (aki énekesként nagyobb hírnévre tett szert, mint billentyűsként) mikrofonja sem volt alulkeverve Coverdale-hez képest.

 

 

„A legnagyobb örömömre szolgál, hogy a rendkívül tehetséges Dino Jelusicket a Whitesnake soraiban üdvözölhetem.  Azóta rajta tartjuk a szemünket és fülünket, mióta két évvel ezelőtt együtt játszottunk Zágrábban. Imádni fogjátok őt!” – mondta David Coverdale.

A „szemmel tartásnál” azért több is történt, Dino számos karanténvideót lenyomott az elmúlt évben Joel Hoekstra gitárossal közösen, mint például a Stormbringernek ez a fantasztikus feldolgozása:

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egyik kedvenc zenekarom tagja lehetek. David Coverdale telefonhívását megkapni olyasmi, amiről a generációm minden énekese és zenésze csak álmodhat, még mindig teljesen szürreális érzés. Alig várom, hogy útnak induljak a Whitesnake-kel, és ahogy maga a nagyszerű DC mondta nekem, az identitásom egy darabját hozzáadjam ennek az ikonikus zenekarnak a hangzásvilágához” – reagált a Facebookon Dino Jelusick, akire már fiatal kora óta hatással volt a Whitesnake és David Coverdale zenéje.

A Whitesnake egyben azt is bejelentette, hogy májusban egy brit körúttal indítja turnéját a Foreigner és a Europe társaságában (ugyan ezt a közös turnét is 2020-ra tervezték eredetileg, de a járvány sok minden más mellett ezt is felülírta). Az énekes azt is közölte, hogy ezt követően nem kíván többet színpadra állni. „70 éves leszek, és már alig tudom felhúzni a farmeromat” – mondta nevetve.

 

Megosztás