Majdnem napra pontosan 25 év elteltével, május 30-án visszatér Magyarországra a legendás Pantera, a Barba Negra színpadán lép fel a Phil Anselmo-Rex Brown-Zakk Wylde-Charlie Benante felállású zenekar.

Phil Anselmo betartja az ígéretét, amelyet év elején tett az európai visszatérésre, amikor többszöri halasztás után törölni kellett Philip H. Anselmo & The Illegals nevő formációjának ’Vulgar Display Of Power’-playthrough-turnéját. Az lehet, hogy ő se a Pantera színeiben gondolta a dolgot, mert kismillió zenei projektje közül több is aktív, Rex Brown basszer éppen beszállt az Elegant Weapons nevű szupergroupba, meg jó ideje dolgozik a második szólóalbumán, az Abbott-testvérek pedig már nincsenek az élők sorában. [Dimebag Darrell gitárost egy tébolyodott rajongó lőtte le 2004-ben egy koncerten, Vinnie Pault a szíve vitte el 2018-ban.]
Viszont egy ideje komoly forrásokból is lehetett hallani, hogy a legendás heavy metal banda megmaradt két tagja elérkezettnek látja az időt a visszatérésre, és Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne), valamint Charlie Benante (Anthrax) csatlakozásával teljes lett a felállás, decemberben már lenyomnak egy 7 állomásos fesztiválturnét Közép- és Dél-Amerikában. Eredetileg egy kis fesztiválkörre ruccantak volna át Európába júniusban, ennek a körútnak további 9 koncertjét jelentették be ma, a helyszínek között szerepel a Barba Negra is május 30-án, a szervező Live Nation Magyarország közleménye így szól:

 

 

„A Panterát minden idők egyik legnagyobb metálbandájaként tartják számon. A Philip Anselmo énekesből, Dimebag Darrell gitárosból, testvéréből, Vinnie Paul dobosból és Rex Brown basszusgitárosból álló, megalkuvást nem tűrő kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, teltházas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy-jelölésével hatalmas sikert aratott az egész világon.
Remekműveik a mai napig a metál alapkövei, mint például a ’Cowboys From Hell’, a ’Vulgar Display Of Power’ vagy a Billboard-listavazető ’Far Beyond Driven’ albumuk. A texasi banda a Darrell-fivérek halála után is sok zenészt inspirál, miközben továbbra is fanatikus rajongók millióit gyűjti össze világszerte.
Vitathatatlanul a metáltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé, amely idén hivatalosan is megtörtént. A Pantera két eredeti tagja, Phil Anselmo (ének) és Rex Brown (basszusgitár) mellé régi barátok, Zakk Wylde gitáron és Charlie Benante dobon csatlakozott, hamarosan elindítva turnéjukat először Amerikában, majd jövő tavasztól már Európában is.
A banda felélesztése körüli izgalom különösen a rajongók újabb generációját érinti, akiknek soha nem volt alkalmuk látni a Panterát színpadon. Azonban a régi rajongók számára is óriási hír, akik közül sokan kinyilvánították támogatásukat a jelenlegi banda mellett, és a történelem legnagyszerűbb metál dallamait szeretnék újra élőben is hallani.”

Live Nation-regisztrációval november 23-án 10 órától lehet jegyet vásárolni, a nyilvános jegyértékesítés november 24-én 10 órakor kezdődik a Funcode felületén, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás