Az Alice In Chains hatásaival dolgozó budapesti Waydown elkészítette debütáló albumát, az első kislemezdal premierje a Hard Rock Magazin oldalán fogható!

Waydown

A Viczena József (ének), Bánhegyi Tamás (gitár), Szamosközi Zoltán (basszusgitár) és Müller Máté (dob) tagokból álló Waydown 2021-ben alakult budapesti grunge-metal zenekar. Nagy hatással volt rájuk az Alice in Chains, a Pearl Jam, a Soundgarden és a Pantera is. A súlyos, lassú, doomos hangzás éppúgy közel áll a csapathoz, mint a gyorsabb, karcosabb nóták. Szövegeik őszintén reflektálnak az emberi létezés küzdelmeire. Hamarosan érkezik az első nagylemezük ’Tracks End Here’ címmel, az erről megjelent Needle In The Eye című dalukról így mesélt Viczena József énekes:
„Buszon utaztam, amikor megírtam ezt a szöveget. A köhögő emberek, részeg utasok és a szürke, koszos környezet adta az ihletet. Általában egyes szám első személyben fogalmazok, de ez a dal főleg külső képeket mutat. Minden kép más, mindegyik felhívja a figyelmet arra a mocsokra, amivel nap mint nap találkozom. A szagok, a fények, az emberek, a züllöttség, a nyomor. Annyira túl van feszítve a húr, hogy egy érzékeny embernek ezt nehéz átélnie. Éppen ezért a képekről átkerül a hangsúly azokra az érzetekre, érzelmekre, amiket ez a miliő váltott ki belőlem. Néha kizárjuk magunkat ebből a világból, mert szeretnénk azt hinni, hogy ha így teszünk, akkor nem is létezik.”

 

 

Ezeket olvastad már?

Megosztás