Vörös Pisti akusztikus koncertjeinek hangulata köszön vissza újrafelvett válogatássorozatának hatodik részében. Megjelent a ‘Hallgass, ha jót akarsz! – A legjobb Vörös István dalok 6. – Így is lehet – Akusztikus verziók’ című lemez.

Vörös István

A 2012-ben indult sorozat hatodik kötetében 13 jól ismert dal akusztikus változata szólal meg. Vannak köztük Prognózis-nóták, de többségében Vörös István szólókarrierjének dalait hallhatjuk bensőséges hangulatban újragondolva. Ahogy a rajongók már megszokhatták, mint minden ‘Hallgass, ha jót akarsz!’ albumon, így ezen is helyett kapott egy vadonatúj, eddig nem publikált szerzemény is, persze a többihez igazodó hangszerelésben. A megvalósításban segédkezett Tót Attila (billentyűs hangszerek), Krúlik Eszter (hegedű), Mándoki Sándor (billentyűs hangszerek), Bárány Tamás (szaxofon, fuvola), Szalóki Anett, Haratik Edina, Rostás Regina és Szentmártoni Imre (vokál).

 

 

Nem ez az első akusztikus válogatása Vörös Istvánnak, 2010-ben volt már egy hasonló ‘Mélyföld’ címen. Az azóta eltelt időben a sztorizásokkal színesített önálló esteken több dal is átalakult, így a két lemez műsora közt is van némi átfedés. Mi most az új lemezről a Balatoni römi című új nótát és a Szűk nekünk ez a város című klasszikust ajánljuk figyelmedbe. A saját kiadásban megjelenő lemezek elsődleges értékesítési csatornája a koncertek merch-pultja, de addig is, míg visszatér minden a megszokott kerékvágásba, felkeresheted a zenész webshopját!

Kapcsolódó hír, hogy a Prognózis megalakulásának 40. évfordulójára emlékező – márciusra meghirdetett – koncertet várhatóan október 9-én tartják meg a MOM Kulturális Központban.

A ‘Hallgass, ha jót akarsz! – A legjobb Vörös István dalok 6.’ dallistája:

01. Balatoni römi (2020)
02. Eltékozolt századok
03. Engedj be a jóba
04. Kalandorok
05. Végre elrepülhetünk
06. Neked valaki kell
07. Lélekvesztőn utazunk
08. A Workinson-ügy
09. Kinek van igaza
10. Szorul a hurok
11. Hagyd, hogyha menni akar (duett Szalóki Anettel)
12. Szűk nekünk ez a város
13. Virradat
14. Álmodó csillag

Vörös István - Hallgass ha jót akarsz 6

Megosztás