Szokásos évbúcsúztató koncertjét, az Óévi Nagy Hepajt ezúttal az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban tartja Vörös István, ahol koncert után akár a ‘Hallgass, ha jót akarsz!’ sorozat most megjelent 8. részét is dedikáltathatjuk.

Vörös István

A hazai kultrock első számú képviselőjének több mint négy évtizedes pályafutását a Prognózis és Piknik Club zenekarokkal együtt 11 nagylemez, 3 DVD és számtalan válogatás, koncertlemez, valamint élő koncert fémjelzi. Ha azt mondjuk, Tele van a város szerelemmel, „Én az időt nem sajnálom…”, Kutya világ, Minden viharon át, Ne zavarjon senki, Magányos utazó vagy a legújabb sikerdal, a Minden percért kár, a tinédzsertől a nagy generációig mindenki azonnal rávágja: Vörös István!

 

 

A népszerű énekes-gitáros dalszerzőt a közönség a sokakat megérintő szövegvilágért, az énekelhető dalokért és a magával ragadó koncerthangulatért szereti.

Legelső nagylemezének címéről kapta nevét stúdiója, az Előjelek, ahol a mai napig aktívan készíti új szerzeményeit, illetve dolgozza át a régieket a ‘Hallgass, ha jót akarsz!’ sorozatban, melynek idén eljutott a 8. részéhez. A lemezen szerepel a nemrég bemutatott, Révész Sándorral közös daluk is, valamint a Lélekvesztőn utazunk, mely jelenleg a legaktuálisabb dal a planétán.

Vörös István egyébként tavaly megkapta a Józsefvárosi Kultúráért díjat, a VIII. kerületben született – konkrétan a Klinikákon –, a Korányi Sándor utcában alapította első zenekarát, az Alfa Mozi előtti téren rúgta a bőrt és általában a dalai nagy részét ihlette meg az ottani környezet.

Az ‘Óévi Nagy Hepaj’ című évbúcsúztató koncertjét az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (1131 Budapest, József Attila tér 4.) tartja december 27-én 19 órakor, vendégei lesznek Tarczali Jenő (szaxofon) és Mező Csaba (tuba), előshow közkívánatra a Szőrös Puszi Etno Téboly Band. A koncert után dedikálás!
Koncertjegy és CD a zenész webshopjában kapható vagy a helyszínen, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Címlapfotó: Perczel Adrienn

A ‘Hallgass, ha jót akarsz! A legjobb Vörös István-dalok 8.’ dallistája:

01. Veszteség – reménység (duett Révész Sándorral)
02. Neked valaki kell (új mix vonósokkal)
03. Együtt is egyedül vagyunk (ex-új verzió)
04. Lélekvesztőn utazunk (új mix)
05. A Hínár (Hírek a nagyvilágból) (akusztikus verzió)
06. Add ki magadból a feszültséget (romantikus verzió)
07. Napszerelmesek (’92-es klip verzió)
08. Láthatatlan jó tündér (ex-új verzió)
09. Félúton (akusztikus verzió vonósokkal)
10. Korántsem végleges téma (végleges verzió)
11. Szép időnk lesz (akusztikus verzió)
12. Titkolt szerelmeim (új verzió)
13. Eljövök érted (ex-új verzió) (bónuszdal)

Vörös István

Megosztás