fbpx

Udo Dirkschneider lelkesen nyilatkozott az egykori kollégájával való együttműködésről, ugyanakkor lehűtötte a kedélyeket: nem lesz Accept-reunion az U.D.O. logó alatt.

Udo Dirkschneider

Udo Dirkschneider interjút adott a kanadai Metal Voice rockzenei portálnak. Mesélt a július közepén megjelenő album, a ’We Are One’ kulisszatitkairól, ebben kitért az Accept nem olyan régen távozott basszusgitárosával, Peter Baltesszel való hosszú idő utáni újbóli együttműködésre is.

Az énekes ezt mesélte az egykori zenésztársával való kollaborációról: „Nem terveztük, hogy Petert bevonjuk az új lemez munkálataiba, Stefan [Kaufmann – az Accept eredeti dobosa] viszont kezdettől fogva a képben volt. Kisegített bennünket a legutóbbi koncertjeinken, mint gitáros, és ott volt az album kezdeti megbeszélésein is. Kijelentette, ő akar lenni a hangmérnök, én pedig mondtam, semmi akadálya, de nekem is volt pár ötletem. Amúgy mindig is jól kijöttünk Stefannal. Aztán egyszer Németországban azt mondta, pár énekdemót kellene felvenni. Mondtam, persze, megyek is a stúdióba, de azt nem közölte velem, hogy Peter Baltes is ott lesz. Valami saját projekten dolgoztak együtt Stefannal. Amióta Peter elhagyta az Acceptet, egy csomó dolgot csinált. Leültünk beszélgetni, és azt mondta, érdekesnek találja az új albumot, és neki is volna pár ötlete hozzá, ha nem bánom. Mondtam neki, persze, hogy nem, és Stefan meg Peter egy rakás jó ötlettel járultak hozzá a lemezhez. Én nem az a pali vagyok, aki azt mondja, hogy senki ne jöjjön elő új ötletekkel, a legfontosabb dolog, hogy van egy nagyon jó lemezünk és nekem nem számít, ki írta a dalokat. Peter nagyon boldog volt, hogy dolgozhatott rajta, és Stefan is. Ő egyébként a végső keveréssel nagyszerű munkát végzett.”

Arra a kérdésre, hogy Baltes esetleg csatlakozna-e az U.D.O.-hoz, így válaszolt: „Tök jó volt dumálni vele, amúgy vele sem volt soha semmi problémám. Az egész olyan volt, hogy tizenöt év után egyszer csak összefutottunk. Hogy ő lenne az U.D.O. basszusgitárosa? A helyzet az, hogy eléggé elfoglalt, egy csomó projektben benne van. Persze tök jó lenne, azonban a dolgok így vannak jól, ahogy most vannak. Ha felvesz egy lemezt – mert azt hallottam, hogy dogozik rajta –, semmi akadálya, hogy én is ott legyek, de azt nem hiszem, hogy az U.D.O. tagja lesz.”

Udo fia Sven, aki apja zenekarában dobol már egy ideje, hasonló véleményen van, mint apja: „A jelenlegi ötösünk egy nagyon erős csapat és kiválóan működik. Furcsa lenne, ha úgy döntenénk, hogy »Hé, itt van Peter, mostantól ő a basszusgitáros!«, csak azért, mert ő Peter. Valami nagy törés lenne az egészben, mert sokáig kerestük a megfelelő embereket, és most tökéletesen működik az egész, mindenki kiválóan teszi a dolgát.”

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás