fbpx

‘Live In Bulgaria 2020’ címmel Blu-ray/DVD-verzió érkezik az U.D.O. tavaly szeptemberi plovdivi fellépéséről, melyet a két karanténidőszak között sikerült nyélbe ütniük.

U.D.O.

Vannak olyan események, amelyek a vártnál jobban a figyelem középpontjába helyeznek zenekarokat, még olyan tapasztalt zenészeket is, akik már több mint 40 éve benne vannak a zenei bizniszben. Ez is egyike volt az ilyen eseményeknek, 2020. szeptember 18-án az U.D.O., a német rockikon, Udo Dirkschneider (az Accept eredeti énekese) együttese a lenyűgöző római amfiteátrumban, Plovdivban koncertezett 2500 rajongó előtt egy olyan év közepén, ami a zenészek és zenekarok számára a valaha volt egyik legnyugodtabb, legkoncertmentesebb időszak volt.

A koronavírussal kapcsolatos higiéniai előírások teljes betartásával lebonyolított show messze az egyik legnagyobb, amely a jelenlegi járvány idején történt. Az erről készült koncertfilmet 2021. március 19-én adja ki az AFM Records.

„Rettentő furcsa érzés volt, hogy ilyen sokáig nem láttam zenésztársaimat és nem játszottam velük – írta le érzéseit Udo Dirkschneider. – Életem legnagyobb része normális kerékvágásban telt, de ez hirtelen abbamaradt. Az interperszonális kapcsolatok, az együtt töltött percek és mindaz, amit a színpadon kívül megosztasz a kollégáiddal, hirtelen eltűnt.”

Amikor a nehézségeket leküzdve az együttes végül színpadra lépett Plovdivban, a közönség soha véget nem érő eufóriahulláma áradt feléjük, amitől mindent kissé valószerűtlennek éreztek. „Libabőrösek lettünk tőle – mondta Udo. – Látszott az embereken, alig hiszik el, hogy végre újra koncertet fognak látni. Az az eufória, amely belőlük áradt, hihetetlen lendületet adott mindannyiunk számára. Egyikünk sem tapasztalt még ilyet.”

A műsorösszeállítás szintén egyedülálló volt. A ‘Steelfactory’ turné műsorán felül számos olyan dal is hallható, amelyeket élőben ritkán játszottak, és a rendkívül különleges helyzetre való tekintettel az U.D.O. ezen felül (Udo korábbi ígéretével ellentétben) néhány Accept-slágerrel is megörvendeztette a közönséget. Valóban emlékezetes este volt.

U.D.O.

Hivatalos dallistánk még nincs, de ha a teljes aznapi programot filmre vették, akkor erre számíthatunk:

Tongue Reaper
Make The Move
Midnight Mover
The Wrong Side Of Midnight
Metal Machine
Independence Day
Guitar Solo
Rose In The Desert
Vendetta
Rising High
Guitar Solo
In The Darkness
I Give As Good As I Get
Princess Of The Dawn
Timebomb
Drum Solo / Bass Solo
Hungry And Angry
One Heart, One Soul
Ráadás 1:
Man And Machine
Animal House
They Want War
Ráadás 2:
Metal Heart
Fast As A Shark
Balls To The Wall

UDO - Live In Bulgaria 2020


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás