Különleges új lemezzel jelentkezik a Transatlantic, hiszen 60 és 90 perces változatban is megjelenik legfrissebb dalcsokruk. A The World We Used To Know a hosszabbon kapott helyet.

Transatlantic

A Transatlantic új lemeze, a ‘The Absolute Universe’ zenei anyaga kétféle verzióban készült el. Az egy CD-s rövidített verzió és a kétlemezes bővített verzió közti különbséget Mike Portnoy így magyarázta: „Már eredetileg is két verzió volt az albumból. Van egy két CD-s előadása, amely 90 perc hosszú és van egy önálló CD-s, ami körülbelül 60 perces. Bármennyire is úgy látszik, de a sima CD nem csupán a rövidebb változata a dupla lemezesnek. Mindkét esetben különböző verziókat, és még új felvételeket is hallhatunk majd. Mindegyikhez friss szövegeket írtunk, és más emberek énekelnek a sima CD-n, mint ugyanannál a dalnál a dupla CD esetében. Némely esetben még a dalok címe is megváltozott, de előfordult olyan is, hogy ugyanaz maradt, de kompozíciós szempontból egymás alternatívái. Remélem, mindenki értékelni fogja, mert amit csináltunk, igazán különleges! Újjáalakítottuk a dalokat, hogy a két verzió különbözzön egymástól.”

 

 

A rövidített verzión helyet foglaló Reaching For The Sky után most a The World We Used To Know ismerhető meg. A kiadó egy rövid ajánlót készített a kilenclemezes „ultimate” csomaghoz, azt is megnézhetjük a dal klipje alatt. A friss dalról ismét Mike Portnoy mesélt: „A másodikként megjelent dalban a svéd zseni, Mr. Roine Stolt a szólóénekes, szemben az első dallal, amelyben Neal, Pete és én osztoztunk az énekes részeken. Ez a darab is egy újabb kibővített instrumentális intróval kezdődik, ahol ki kell használnom a legjobb Keith Moon-akrobatikámat, és ez vezet aztán Roine gyönyörű, dallamos énekéhez a verzékben és refrénekben a dal központi részében, és a csúcsponthoz, ahol Neal Morse veszi át az énekesi szerepet. És ez az album egyik fő visszatérő zenei témája.”

Megosztás