A Tokyo Blade különösebb promóció nélkül megjelentette ‘Fury’ című albumát január 21-én. A csapat az áttörést hozó ‘Night Of The Blade’-et elkészítő felállásban nyomul újra.

Tokyo Blade

Meglepő fordulat, hogy sok nagy múltú metálzenekar érett korában következetesen keményebbé válik (lásd: Judas Priest, Accept, Diamond Head stb.). Add hozzá ezekhez a Tokyo Blade-et is! A NWOBHM egyik legfényesebb korai csillagaként a csapat a nyolcvanas évek közepén volt legsikeresebb, de az évtizedek során észvesztően sok változás történt a felállásukban és ezt megszenvedte muzsikájuk és népszerűségük egyaránt. De 2016-ban az alapító gitáros, Andy Boulton képes volt újra összerántani a zenekar klasszikus ’82-es felállását, a Cherry Red Records ekkor (2017-ben) kiadta a ‘Knights Of The Blade’ 4 CD-s box setet, amely az első három albumukat, valamint kislemezeik és EP-ik összegyűjtött dalait tartalmazta. A Tokyo Blade 2018-ban egy vadonatúj, ‘Unbroken’ című albummal tért vissza, melyen 11 számot hallhattunk az ikonikus ‘Night Of The Blade” albumot elkészítő MKII felállás – Alan Marsh, Andy Boulton, Andy Wrighton, John Wiggins és Steve Pierce – tolmácsolásában. Ennek sikerét meglovagolva a banda a Cherry Red Records égisze alatt működő Dissonance Productions kiadóhoz szerződött, már itt adták ki a 2020-as ‘Dark Revolution’-t, a zenekar 10. stúdióalbuma, a ‘Fury’ pedig most pénteken jelent meg CD-n, vörössel fröcskölt átlátszó LP-n és persze digitális letöltés formájában.

 

 

A Tokyo Blade jelenlegi helyzetéről Boulton derűlátóan nyilatkozott: „Míg néhányan új hobbiba kezdtek vagy a már meglévőket folytatták, mi boldogan ragadtuk meg a kényszerpihenő és az önelszigetelődés adta lehetőségeket, hogy megírjuk és felvegyük ezt az albumot. A sok küzdelem ellenére, amit a Tokyo Blade életben tartásáért folytattunk, a zene a mozgatórugónk, élveztük a megírását és a felvételét, és őszintén reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!”

A ‘Fury’ dallistája:

01. Man In A Box
02. Blood Red Night
03. I Am Unbroken
04. Disposable Me
05. Eyes Wired Shut 6 Cold Light Of Day
07. We Fall Down
08. Heart of Darkness
09. Kill Me ‘Till I’m Dead
10. Life Leaves A Scar
11. Message On the Wall
12. Nailbomb
13. Rhythm Of The Gun
14. Static
15. When The Bullets Fly

Tokyo Blade

Megosztás