Az angol énekes és dalszerző négy évtizedes pályafutását ünnepli a júniusban érkező ’Butterfly Mind’ című albumával. Az újdonságról a Dark Nevada Dream lett a második kislemez, ami videón debütált.

Tim Bowness

Tim Bowness hetedik szólóalbuma ’Butterfly Mind’ címmel jelenik meg június 17-én az Inside Out Music gondozásában. Ahogy korábban említettük, Richard Jupp (ex-Elbow) és Nick Beggs (The Mute Gods) ritmusszekciója mellett neves vendégek vállaltak szerepet a lemezen. A produceri feladatokat régi zenésztársa, Brian Hulse látta el, a keverés és a maszter Steven Wilson nevéhez fűződik. Az Always The Stranger után másodiként a Dark Nevada Dream című szerzeményt mutatták be, amit Tim és Brian Hulse közösen írtak. A dalban Dave Formula közreműködött Hammond orgonán, Devon Dunaway vokálozott és Ben Coleman hegedült. „A Dark Nevada Dream egy kísérlet arra, hogy belelássunk egy olyan ember elméjébe, aki családi életének és karrierjének összeomlása után szétesik. A dalszövegek ezt a valóságtól elszakadt érzést próbálják megragadni, ahogy valaki megpróbál megbékélni azzal, amit elvesztett és azzal, hogy ki is ő valójában. Ennek ellenére úgy gondolom, zeneileg van benne optimizmus” – mesélte az angol zenész.

 

 

Az Inside Out Music webshopjában már előrendelhető az újdonság dupla CD-n, a második lemezen a dalok alternatív verzióit hallhatjuk és egy bónuszdalt. A bakelitgyűjtők hagyományos fekete vinyllemezen, Tim Bowness saját lemezcégénél, a Burning Shednél pedig átlátszó zöld színben jegyezhetik elő.

Megosztás