A Symphony X gitárosának új szólólemeze a korábban ígért februárhoz képest csak március 25-én lát napvilágot, kárpótlásképp látványos kisfilmen mutatta be első kislemezes dalát, a Divide & Conquert.

Michael Romeo

A Symphony X-ben folytatott kimagasló munkásságával Michael Romeo a metál műfaj egyik legizgalmasabb gitárosává vált. Randy Rhoads, Yngwie Malmsteen, Dimebag Darrell és Uli Jon Roth hatásai mellett a klasszikus zene nagyjai, például Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel és Igor Sztravinszkij művei is hatással voltak egyedi stílusának kialakulásában, de olyan filmzeneszerzőkért is rajong, mint Bernard Herrmann, John Williams, Danny Elfman és Hans Zimmer. Romeo mindezen hatásokat egybe gyúrva tiszteleg új lemezével, a ’War Of The Worlds, Pt. 2’-val H.G. Wells előtt.

 

 

Ahogy korábban említettük, ezen az anyagon is John Macaluso dobos és John “JD” DeServio basszusgitáros játékát hallhatjuk, az énekes azonban a Whitesnake tagjai közé nemrég bekerült Dino Jelusick lett. „A cím a szokásosnál kicsit profetikusabb, főleg akkor, ha körülnézünk, mi történik a világban. Az albumnak van egy erős sci-fi hatása, néhány dallal viszont úgy voltam, hogy ezeket a földönkívüliek talán ki is hagyhatják, amíg egymással harcolunk, haha – mondta viccesen Romeo. – Nagyon izgatott vagyok, hogy végre megjelenik az új szólóalbumom, a ’War Of The Worlds, Part 2’. A sok csúszás, a lezárások és az új variánsok után úgy néz ki, hogy a dolgok újra sínen vannak. Remélem, hogy ez a zene mosolyt csal néhány arcra ezekben a bizonytalan időkben. A legjobbakat kívánom mindenkinek 2022-re!”

Az első kislemezhez, a Divide & Conquerhez Wayne Joyner rendező készített videót, ami alább tekinthető meg. Az Inside Out Music webshopjában már előrendelhető az újdonság dupla CD-n és gatefold borítós dupla vinyl lemezen, mely formátumokon két bónuszdal is helyet kapott, a CD változat második korongján pedig instrumentális verzióban hallhatjuk az új műveket.

’War of the Worlds, Pt. 2’ dallista:

01. Introduction – Part II
02. Divide & Conquer
03. Destroyer
04. Metamorphosis
05. Mothership
06. Just Before the Dawn
07. Hybrids
08. Hunted
09. Maschinenmensch
10. Parasite
11. Brave New World (Outro)
12. The Perfect Weapon (bónuszdal)
13. Alien DeathRay (bónuszdal)

Michael Romeo

 

Megosztás