Szeptember huszonötödikén egy eddig hivatalosan nem publikált Rolling Stones koncertanyag kerül kiadásra az 1989-90-es ’Steel Wheels / Urban Jungle’ turnéról.

Rolling Stones 89

Amikor 1989. augusztus 12-én elkezdődött a ’Steel Wheels’ album promóciós turnéja New Havenben összesen hétszáz kiválasztott ember előtt, a The Rolling Stones hét év után tért vissza a színpadra. Természetesen óriási érdeklődés mellett zajlottak a koncertek, tízezrek figyelték produkciójukat minden további helyszínen. December 17-18-19-én Atlantic Cityben zárták a turné észak-amerikai sorozatát három bulin, ahol fellépett velük Axl Rose és Izzy Stradlin a Guns ’N’ Rosesból, és együtt adták elő a ’Beggars Banquet’ album záródalát, a Salt Of The Earthöt, Eric Clapton pedig Willie Dixon Little Red Rooster bluesába szállt be. Bár néhány részlet már ismert a helyszínről, sőt a ’Flashpoint’ koncertlemezen hallhatjuk a közös produkciót Claptonnal december 19-ről, a teljes műsor hivatalosan most lesz elérhető. Hogy a háromból melyik fellépésekről készült a felvétel, arról még nincs információ.

 

 

A szokásos formátumokban vásárolhatjuk meg a kiadványt a Stones webshopjában, melyek közül a legnagyobb csomag egy hatlemezes pakk, amiben egy DVD-n megtalálható a Tokyo Dome-ban rögzített buli is, valamint egy CD-n olyan felvételeket hallhatunk, melyek nem voltak a turné szerves részei. Idevágó hír, hogy a szeptember 26-i Record Store Day alkalmából egy dupla vinyl picture disc is megjelenik egyoldalnyi műsorral és két dallal a turnéról. A Rock And A Hard Place Atlantic Cityből, az Almost Hear You Sigh pedig Tokióból lesz hallható.

Stones Steel Wheels Record Store Day

Megosztás