Chris Ousey (Heartland, Snakecharmer, Virginia Wolf) énekes, Jim Kirkpatrick (FM) gitáros, Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs, Sons Of Apollo) basszusgitáros, Nigel Glockler (Saxon) dobos és Didge Digital (ex-FM) billentyűs zenekart alapítottak The Flood néven. ‘Hear Us Out’ című albumuk az Escape Musicnál jelenik meg márciusban.

Chris Ousey énekesi karrierje egészen a Virginia Wolfig nyúlik vissza, útja során volt az Ozone és a Snakecharmer frontembere is, de leginkább Heartland nevű zenekaráról ismert, melyben legnagyobbrészt Steve Morris (ex-Gillan) gitárossal dolgozott együtt. Chris két remek szólóalbumot is rögzített ‘Rhyme And Reason’ és ‘Dream Machine’ címmel. Jim Kirkpatricket legtöbben az FM rockzenekarban betöltött gitárosi posztjáról ismerik, a felállást Billy Sheehan és Nigel Glockler egészíti ki, akik szintén komoly névvel rendelkeznek a rock/metál körökben. Bónuszként Didge Digital (ex-FM) billentyűs játéka dobja fel a formáció zenéjét.

Az általuk alkotott The Flood felvette debütáló albumát ‘Hear Us Out’ címmel, 12 igazi kőkemény old school rockdalt írtak, csupán annyit kérnek, amennyi a lemez címében is szerepel: „Hallgass végig minket!”
Az anyag 500 darab sorszámozott, limitált kiadású „Sunset Boulevard” színű vinylen is megjelenik, melyhez a zenekar minden tagja által aláírt képeslapot és egy gitárpengetőt adnak ajándékba. Ugyanezek az ajándékok az első 500 CD megrendelőjének is járnak. Persze csak az Escape Music kiadó honlapján keresztül!
A lemezt nyitó Dangerous Dawn klipjével mutatkozik be a szupergroup, melyet ezúttal kivételesen nem a Frontiers Music gründolt össze. A lemezük március 24-én jelenik meg.

‘Hear Us Out’ dallista:

01. Dangerous Dawn
02. The Devil He Don’t Care
03. Fight Or Flight
04. Can I Call It Home?
05. Overdrive
06. My Kind Of Heaven
07. The Flood
08. Stand Up
09. I Can’t Stop
10. A Reason To Change
11. Til Dawn Us Do Part
12. A Taste Of What’s To Come

The Flood – Hear Us Out

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!