Makó Dávid az LLNN és John Connor zenekarok magját alkotó Sejersen-fivérekkel dolgozott együtt, hogy elkészítse új, indusztriális hatású dalát, amely egy korábbi szerzeményén alapul.

The Devil's Trade

A The Devil’s Trade és a dán Rasmus Sejersen és Ketil Sejersen által alapított elektro-indusztriál John Connor zenekar rendhagyó házasságának eredménye a Dead Sister Merope, amely Makó Dávid egyszemélyes projektjének Dead Sister című dala alapján készült. (A testvérek a poszt-apokaliptikus sludge metalban utazó LLNN zenekart is jegyzik.) A rideg, sötét, indusztriális ütemekkel és elektronikus betétekkel tűzdelt dal teljesen új zenei távlatokat nyit az eredetihez képest. A dal már elérhető az összes streaming platformon, valamint egy videó formájában is. „Kevés zenekar képes olyan világot alkotni, amelyhez igazán kapcsolódni tudok, és mikor pár éve volt szerencsém az LLNN-t látni Budapesten, azonnal rajongójukká váltam. Mikor Rasmus és Ketil megkerestek, hogy legyek részese az új projektjüknek, amely a John Connor nevet kapta, nehezemre esett nem őrült rajongóként reagálni. Énekes-dalszerzőként, zenekar nélkül a hátam mögött egy bizonyos szintig fel tudom építeni a dalaimat, de talán sohasem érem el a teljes potenciáljukat. A srácok egy olyan új szintre emelték, ahová egyedül nem jutok el, és ahol a Dead Sister Merope több lett, mint egy dal” – mesélte Makó Dávid a dallal kapcsolatban.

 

 

A John Connor zenekar a következőket tette hozzá: „Az olyan sci-fi zeneszerzők, mint Alex North (Viva Zapata!, Good Morning Vietnam), Jóhann Jóhannsson (Sicario, Érkezés) és természetesen Brad Fiedel (Terminator 1-2, True Lies) iránti csodálatunk és rajongásunk vezérelte azt a kreatív megközelítést, hogy fogjuk a Dead Sistert, lőjük ki az űrbe és állítsuk Föld körüli pályára, hogy valami olyat alkossunk, ami fényévekre van az eredetitől, miközben megőrizzük az eredeti ének integritását és őszinteségét. Jó ideje kedveljük már a The Devil’s Trade zenéjét, így hatalmas élmény volt végre együtt dolgozni Dáviddal. Érdekes találkozása ez a dal a közös tőről fakadó, ám különböző zenei önkifejezéseknek.”

Megosztás